Speltips inför Shaktar Donetsk – Atalanta 11/12: Italienarna måste vinna

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2019

Atalanta har vaknat till liv och behöver nu bara en trepoängare borta mot Shaktar Donetsk för att i princip vara klara för åttondelsfinal i Champions League.

Annons:

På onsdagen är det äntligen dags att ta gruppspelet i Champions League i mål – en förutsättning för att vi i februari månad med gott samvete ska kunna starta upp slutspelsfasen i turneringen. Det finns många kvarvarande intressanta, superheta grupper som nu ska komma att avgöras.

Frågan är om inte gruppen med Atalanta och Shaktar Donetsk nu är den allra roligaste? Inför den sista omgången är det bara Manchester City som är klara för slutspelet. I övrigt är det vidöppet mellan övriga tre lag och vilka som nu kommer att göra engelsmännen sällskap till åttondelsfinalerna återstår att se.

Alla tre lag, alltså även Dinamo Zagreb, har en chans att gå dit som läget ser ut nu. Bäst läge har Shaktar Donetsk som bara behöver vinna hemma i sista matchen för att vara klara. Atalanta kan också, med en vinst, ta sig till slutspel förutsatt att Dinamo Zagreb inte hemmaslår Manchester City i sin sista match.

Krångligt? En aning. Men klart är i alla fall att det här är väldigt öppet inför den sista omgången.

Annons:

Atalanta med bra chans ändå

Det går alltså enkelt att konstatera att Atalanta nu faktiskt har en reell, stark möjlighet att ta sig vidare från gruppspelet. Det kvittade så här i slutändan att man öppnade gruppspelet så svagt. Efter ett par starka prestationer på slutet ser det nu ut som att man faktiskt kan få spela åttondelsfinal ändå.

Men som sagt, det krävs en vinst borta mot ett svårslaget Shaktar Donetsk. På intet sätt är det en vidare enkel uppgift att ställas inför. Det här kommer att bli en tuff match mellan två lag som båda drömmer om att ta sig vidare till nästa fas.

Det är också en fördel för gästerna att man i hemmalaget saknar en rad viktiga spelare. Andriy Totovytsky, Oleksandr Pikhalyonok, Maksim Malyshev är tre namn som under inledningen på säsongen fått sitta stora eller hela delar på läktaren. Det är heller inga spelare som kommer till spel här. Märk väl att man till den listan nu också fått lägga Marlos Bonfim.

Atalanta däremot kan formera ett starkt lag, även fall Duvan Zapata kommer att saknas. Josip Illcic har en del problem med en krånglande fysik, men ska förhoppningsvis kunna spela ändå. Att Rafael Toloi inte finns med gör att Andrea Masiello väntas starta i backlinjen.

Här kan vi inte blunda för målspelet. Båda lagen göra mål spelas till 1,47 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:   Båda lagen göra mål
Odds: 1,47 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, onsdag 11/12
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: