Speltips inför Shaktar Donetsk – Dinamo Zagreb 22/10: Nyckelmöte

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2019

Shaktar Donetsk är fullkomligt klara favoriter inför det viktiga mötet med Dinamo Zagreb i Champions League på tisdagskvällen.

Annons:

Det är skarpt läge runt om i en hel del grupper i årets Champions League, men frågan är om inte den med Manchester City och övriga tre lag (som man enkelt klumpar ihop lagen till) kan bli den allra mest kittlande?

Att Pep Guardiola leder sitt lag till gruppseger kändes givet på förhand och efter två raka vinster ser vi ingen anledning till att omvärdera den analysen. Det vore den väntade utgången och fortsatt talar allting för att så alltså blir fallet.

Men där bakom är det som upplagt för en tuff strid om andraplatsen, men också den viktiga tredjeplatsen som innebär att man får spela vidare i Europa League. Det är ett tröstpris som vi inte tycker att man ska underskatta det minsta. Det spelar stor roll för rankingpoäng om inte annat.

Dinamo Zagreb vann stabilt med 4-0 mot Atalanta i premiären, men föll sedan väntat mot Manchester City senast. Det är ändå en stark inledning som gör att man fortfarande har läge att ta sig vidare.

Shaktar Donetsk har precis samma resultatrad hittills. Det gör att det här förmodligen är det nyckelmöte som avgör hur andra- och tredjeplatsen fördelas i gruppen. Det är vi intresserade av – såklart. Men på hemmaplan ser vi ändå Shaktar Donetsk som väldigt klara favoriter.

Annons:

Rakt spel hämtas

Shaktar Donetsk har sin vana trogen en brasiliansk prägel på sitt lag, men nu saknas ett par viktiga spelare av ukrainsk och brasiliansk härkomst inför den här matchen. Eller om vi ska ge en fullkomligt korrekt beskrivning av laget är det snarare så att det finns en handfull spelare som faktiskt inte har hunnit spela någonting under hösten på grund av skador. Det rör sig om Maycon, Andriy Totovtsky, Bodgan Butko, Aleksander Pichalenok och Maksim Malyshev.

Samtidigt kan konstateras att bortalaget inte har några rapporterade skador eller avstängningar. Därmed kan man formera precis den startelva som man önskar.

Det låter såklart som att det här borde vara en stor fördel för bortalaget, men i vår värld spelar inte hemmalagets avbräck så stor roll när det bevisligen är spelare som man har klarat sig utan ett längre tag.

Shaktar Donetsk vinner spelas till 1,74 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Shaktar Donetsk vinner
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:55, tisdag 22/10
TV:    viasatfotboll logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

sp;