Speltips inför Shaktar Donetsk – Manchester City 18/9: Målfest

Simon Pålsson Publicerat: 18 september 2019

Målfesten bör ligga nära till hands inför det kittlande mötet i Champions League mellan Shaktar Donetsk och Manchester City onsdagen den 18 september 2019.

Annons:

Det blir ganska skarpt läge direkt i gruppen som innehållet Shakhtar Donetsk, Manchester City, Atalanta och Dinamo Zagreb. På förhand finns det egentligen bara ett lag som känns helt givna att gå vidare.

Då talar vi såklart om Manchester City, som sett starka ut i inledningen av säsongen och som den här säsongen verkligen måste prioritera Champions League efter att ännu inte tagit sig hela vägen. Eller ens nära att gå hela vägen.

Förlusten mot Norwich i helgen gör också att laget har lite press på sig och det tror vi bara kan vara bra. Här måste man gå framåt och försöka ta en trepoängare direkt. Det finns egentligen inte så mycket att förlora i en så pass överkomlig grupp.

Shakhtar Donetsk och Manchester City har spelat tre raka matcher med minst tre mål i, när man stött på varandra i internationella sammanhang.

Inledningen på den här säsongen pekar också på att Shakhtar Donetsk är ett målstarkt lag. 4-3 senast mot Zorya och sedan minst två gjorda mål i samtliga matcher den här säsongen i ukrainska Premier League. Det är såklart ingen slump att man fullkomligt öser in mål.

Annons:

Underskatta inte hemmalaget

Redan för ett par år sedan etablerade Shaktar Donetsk sig själva med en tydlig strategi om att bygga laget kring spelare från Brasilien. Det har visat sig framgångsrikt för att etablera sig som ett lag strax under det absoluta toppskiktet i Europa.

Inför mötet med Manchester City får laget klara sig utan ett par viktiga pjäser. Det är dock rakt igenom spelare som ännu inte spelat den här säsongen och som man bevisligen lärt sig att hantera sig utan.

Davit Khotcholava, Andriy Totovytsky, Maycon, Aleksander Pihalenok och kanske även Taison står utanför truppen nu. Den sistnämnda närmar sig dock comeback efter en längre tids skada.

Pep Guardiola hade en tung kväll i helgen när Norwich blev för svåra. Nu behöver Manchester City studsa tillbaka direkt, men får klara sig utan Aymeric Laporte, Leroy Sané och Benjamin Mendy.

Här bör hemmalaget, som alltså öppnat starkt i höst, ha goda chanser att åtminstone göra mål.

Båda lagen göra mål spelas till 1,86 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,86  (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, onsdag 18/9
TV:   viasatfotboll logo viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.