Speltips inför Slavia Prag – Cluj 28/8: Dubbelmötet lever i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 28 augusti 2019

Det blir ett härligt målspel inför returmötet i Champions League-playoff mellan Slavia Prag från Tjeckien och Cluj från Rumänien onsdagen den 28 augusti 2019.

Annons:

Det är kval för hela slanten som står på schemat när tisdagen så sakteliga glider in i en onsdag. Det här blir en onsdag som kan bli historisk för ett par lag – som alla har drömmen om att spela i Champions League nästa år. Just nu är det Slavia Prag som sitter i förarsätet mot rumänska Cluj.

Det gör tjeckerna efter det första mötet nere i Rumänien, en match som trots att den var väldigt jämn och snarare lutade åt hemmalagets fördel slutade med vinst för Slavia Prag, 0-1. Det är ett synnerligen bra resultat att ha med sig hem till en retur.

Cluj å sin sida hr laddat batterierna med att slå Botosani hemma i ligaspelet med hela 4-1 och fick då med sig nödvändig energi från den matchen. I förra kvalrundan slog rumänerna dessutom ut Celtic och har visat sig ha viss europeisk tyngd som inte kan förbises.
Annons:

Alla ägg i en korg – nejdå!

Slavia Prag är ett lag som lätt förväxlas med Sparta Prag, men låt oss inte göra det misstaget. Det här är alltså en annan förening som har en annan typ av historia – inte lika diger – i europeiskt cupspel. Nu står man visserligen på en imponerande svit som säger att det blivit under 2,5 mål i tio av lagets elva senaste europeiska matcher. I många fall har det varit målsnåla matcher till deras fördel, likt borta mot Cluj. 1-0-vinsten där kan visa sig guld värd.

Men faktum är att vi under hela den här kvalsommaren har höjt ett varningens finger för rumänska Cluj. Det var ett lag som redan förra sommaren visade fina tendenser, trots att laget åkte ut mot rutinerade Malmö FF i kvalspelet. Det är det betydligt tyngre lag som har gjort de senaste säsongerna.

Men efter den förlusten rörde den sportsliga ledningen om ordentligt i klubben, tog in en ny tränare, värvade ihop ett par nya spelare och fick andra saker på plats som hjälpte i rätt riktning. Det har visat sig lyckosamt. Vi litar blint på att man gör allt i sin makt för att försöka vända på det här underläget.

Båda lagen göra mål spelas därför till 2,00 gånger såsen hos Bethard. Det känns rimligt att tänka sig ett bortalag som gör mål – men som också blottar sig själva bakåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds: 2,00  (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, onsdag 28/8
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.