Speltips inför Tottenham – Ajax 30/4: Höjdarspel från skrällsemifinalen

Spelbloggare Publicerat: 29 april 2019

Skrällsemifinalen mellan Tottenham Hotspur och Ajax i Champions League har all potential att bli en mycket underhållande 180-minutershistoria. Här hittar ni vårt speltips från match nummer ett, som utspelas i London. 

Annons:
Oddsboostar inför matchen: 12,0 på Tottenham eller 19,0 på Ajax! Läs mer härRegler och villkor gäller.

Annons:

David mot Goliat. Det har varit etiketten på Ajax CL-äventyr, när de skickat ut såväl de regerande mästarna Real Madrid som Cristiano Ronaldos Juventus och utöver det undvikit att förlora mot Bayern München vid dubbla tillfällen i gruppspelsfasen. Bara att höja på hatten.

Projektet Ajax är på alla sätt och vis en frisk fläkt i en modern och ny fotbollsvärld. De har en spelartrupp fylld av talang, en extremt låg medelålder och bara tre namn över 30-årsstrecket. Erfarenhet i sådana som Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Lasse Schöne och Danny Blind som komplement till den ungdomliga frejdigheten och framåtandan.

Bara att holländarna kommit hit är en praktskräll, men ännu mer imponerande är det på sättet de åstadkommit denna succé. Över de dubbla mötena mot Juventus samt Real Madrid har det varit helt förtjänt, avancemangen. Det visas inte upp den minsta av respekt för världspjäserna.

En betydande skräll, om än inte i närheten av lika uppseendeväckande, är det också att Tottenham Hotspur nått hit – en för klubben historisk bedrift. Borussia Dortmund värjdes med enkelhet undan i åttondelsfinalen medan kvartsfinalen mot landsrivalen Manchester City var en nagelbitare värd namnet; vidare på fler bortamål och ett City som fick ett mål på stopptid i den andra matchen bortdömt.

Tröttkört och skadeskjutet Tottenham

Det var ett uppenbart tröttkört Tottenham som mötte West Ham United under helgen och det landade i det första tappet, till och med en förlust, på den nya hemmaarenan; 0-1 mot lokalrivalen West Ham United.

Hit får ”Spurs” bara tre dagars vila och statusen är nu ännu osäkrare, särskilt med tanke på hur lite rotation det blivit i matcherna. Addera på detta att Harry Kane fortsatt är skadad och supersuccén Son Heung-Min är avstängd. De två främsta spetsalternativen i truppen. Utöver det saknas Serge Aurier medan Harry Winks, Erik Lamela samt Moussa Sissoko är osäkra.

Gästerna, då? De har bara Carel Eiting out. Undertecknad ser deras chanser som stora när Tottenham är så pass skadeskjutet och tröttkört medan Ajax i deras tur haft all tid att samla krafterna.

Oavsett hemma- eller bortaplan har Ajax visat framfötterna och inte den minsta av respekt för större världspjäser. De spelar en fantastisk fotboll, offensivt effektiv och dessutom underhållande, och ska ha alla chanser att passera detta hinder för en finalplats. Klarar minst kryss i London?

Ajax +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – tas till 1,76 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ajax +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 30/4
TV:  tvsex logo viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.