Speltips inför Valencia – Ajax 2/10: Låst matchbild

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2019

Det väntar ett superintressant möte mellan Valencia och Ajax i Champions League – ett som är mycket svårtippat. En tät och aningen låst batalj att vänta, månne?

Annons:

Uppskruvade förväntningar har varit oundvikligt för det holländska utropstecknet, Ajax, efter att de förra året var sekunder från att nå Champions League-finalen. Bland de motståndare som passerades hittar vi Bayern München samt Real Madrid. Helt makalösa insatser, vecka in och vecka ut.

Succén hade dock ett pris och flera av de mest framträdande spelarna då fick lämna för större klubbadresser – och kanske är det mycket begärt att förvänta sig en liknande resa nu? Oavsett vad blir de att se upp med och ännu är känslorna positiva; PAOK och APOEL passerade i kvalet samt en 3-0-kross av Lille i premiären för ett par veckor sedan.

På hemmamark, i Holland, är leveransen också fortsatt stark. Åtta seriematcher har inneburit 20 pinnar och en förstaplats på bättre målskillnad än PSV. Lördagens match mot Groningen, med flera svenska namn i truppen, vann de med siffrorna två mål mot noll.

Som värd för matchen står Valencia, som det efter en tuffare period börjar ljusna för. CL-premiärmatchen borta mot Chelsea vann de med 1-0, vilket följde upp dubbla kryss tillika småbesvikelser mot Leganés samt Getafe. Desto bättre besked lämnades när Athletic Bilbao besöktes under helgen, en lika moralstärkande som imponerande uddamålstrea.

Annons:

Målsnålt mellan premiärvinnarna

Valencia är vanligtvis välorganiserade och lyckas tajta till ytor på egen planhalva med bravur. Brakat samman vid ett par tillfällen under säsongen, som i 2-5-förlusten mot Barcelona, men annars stått upp väl. Ajax är frejdigt, framåtlutat och offensivt – men spelar på bortaplan och har såklart respekt för motståndarnas kvalitéer. En smålåst matchbild att vänta, tror vi.

Bollinnehavsinriktad fotboll från Ajax, fast utan alltför stora riskmoment och ett avvaktande Valencia som försöker håller ihop lagdelarna, för att kontra när tillfälle ges?

Att det handlar om två lag som dessutom vann deras premiärer, innebär att de spelar utan överdriven press och per automatik inte måste jaga trean desperat vid händelse av ett oavgjort resultat en bit in i det hela.

Glömmas bort ska heller inte att anfallspjäsen Kevin Gameiro åkt på en skada i Valencia. Finns uppbackning, men såklart ett avbräck. Även José Gayá, Cristiano Piccini och Carlos Soler är skadelistade. Ezequiel Garay troligtvis out. Gästerna har däremot hela truppen intakt.

Det är lätt att blindas av Ajax offensiva frejdighet, men här finns det klara indikationer på att en målsnål match väntar. Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – spelas därför till 1,78x hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 2/10
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: