Speltips inför Valletta – Dudelange 16/7: Kval till Champions League

Simon Pålsson Publicerat: 16 juli 2019

Kvalet till Champions League fortsätter med mötet mellan Valletta och Dudelange på tisdagskvällen. Vilket lag når den andra kvalrundan?

Annons:

Det är åter dags en vecka med europeiskt kvalspel runt om i hela Europa och tisdagen är sin vana trogen helt ägnad åt Champions League-kvalet. Nu är vi fortsatt kvar i den första kvalrundan varpå vi får se en hel del mer eller mindre obskyra lag försöka hålla drömmen om gruppspel vid liv.

I det här skedet finns det oerhört få – för att ens säga något – lag som kan ta sig hela vägen. De allra bästa letar sig in i kvalspelet i ett senare skede. För svensk del är AIK det enda hoppet just i kvalet till Champions League, men redan efter den första matchen (förlust borta mot ett armenskt lag i första matchen) känns det inte som att man ska hoppas för mycket på 08-laget.

Hur som helst fokuserar vi i detta speltips på mötet mellan Valletta och Dudelange. Den första matchen slutade 2-2 efter en underhållande historia och nu kan vi inte tänka oss någonting annat än att lagen fortsätter på samma sätt.

2-2 innebär att Dudelange måste gå framåt och oavsett vilket lag som gör mål tvingar det alltså fram det andra laget. Väldigt fina förutsättningar för den som hoppas på en öppen, målrik historia alltså.

Målspel i CL-kvalet

Det ska sägas att Valletta är ett lag som har varit ganska svårslagna i kvalsammanhang och som nu har tre raka kryss i Champions League-kvalet. Det är å andra sidan inte ett lag som tros gå särskilt långt, varken på sin resa mot Champions League eller reservplanen Europa League. Riktigt så bra är man inte.

Med det sagt har Dudelange såklart visat sig vara en drömlottning då laget står på tolv (!) raka kvalmatcher i Europa utan att ha avgått med en seger. Det är tydligt att det finns ett par snäpp upp till den europeiska nivån i deras fall.

På det hela taget känns det här som två ganska jämna lag och såklart kommer inget av dessa lagen att finnas med när gruppspelet i Champions League drar igång i höst.

Men efter 2-2 i det första mötet är det vidöppet inför returen och bortamålsregeln gör att Dudelange nu måste leta sig framåt. Det kommer att öppna upp tillställningen. Igen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:00, tisdag 16/7
TV:   Matchen sänds inte på en svensk tv-kanal.
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.