Speltips inför Viktoria Plzen – Roma 12/12: Motivation slår klass

Spelbloggare Publicerat: 11 december 2018

Viktoria Plzen är ytterst nära en Europa League-biljett och mot ett omskakat och mindre motiverat Roma kan en sådan säkras. Allt i egna händer! Speltips, odds och startelvor hittar ni här.

Annons:

Champions League är på tapeten, gruppspelens sista matcher. För Roma handlar det om en, i praktiken, betydelselös match. Oavsett resultat här och i den parallella matchen kommer det bli en andra- och slutspelsplats.

Och för Viktoria Plzen ska CSKA Moskva hållas på efterkälken – ett scenario som slår in såvida de minst matchar ryssarnas resultat mot Real Madrid. Detta eftersom de har fördelen i inbördes statistiken tack vare den så imponerande vändningen och 2-1-vinsten över desamma förrförra veckan.

Bara det faktum att Viktoria Plzen har så pass stora chanser att ta plats i EL-slutspelet är en praktskräll, så hård som konkurrensen varit. Den tjeckiska klubbfotbollen saknar helt status ute på den europeiska scenen – och det är kanske någonting som man håller på att förändra just nu.

Ettan lockar

Roma har förlorat båda deras matcher mot Real Madrid och vunnit övriga. Utifrån det är allt i sin ordning, men den större bilden påpekar på motsatsen. Klubben är blott placerade som åtta i italienska Serie A, är extremt svajiga i prestationerna och kommer hit fyra matcher efter varandra utan att ha vunnit.

När lagen mötte varandra i Rom, vann Roma med de förkrossande siffrorna 5-0 och det understryker väl hur stora skillnaderna det facto är?

Ändå, när oddssättarna menar det vara femtio-femtio, ser vi värde i att placera polletterna hos Viktoria Plzen. Detta eftersom förutsättningarna är allt annat än normala.

Tjeckerna har allt att spela för, en Europa League-plats, och bortalaget inte ett knyst. Med hänsyn till det kan Roma, som senast tappade 2-0 till 2-2 i de absoluta slutminuterna mot ett mediokert Cagliari, investera alla krafter för att stärka deras aktier i Serie A. Motivationslöst? Sannolikt. Rotation? På de flesta positioner, av allt att döma.

Hemmaplansfördelen. Bättre motivation. Ett Roma med blicken på annat håll. Ettan lockar oss och oddset är 2,70. LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Viktoria Plzen vinner, rak etta
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 18:55, onsdag 12/12
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

*

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.