Speltips inför Young Boys – Röda Stjärnan 21/8: Favorit i repris

Spelbloggare Publicerat: 21 augusti 2019

180 minuter återstår. De 90 inledande avverkas här. Young Boys och Röda Stjärnan ska slåss om en plats i Champions League-gruppspelet, medan förloraren får spela Europa League. På spelfronten hamnar målen i fokus.

Annons:

Vi är framme vid playoffrundan mot Champions League – och för flera av klubbarna handlar det om årets absolut viktigaste matcher. Göra upp om platserna ska 12 stycken; sex av dem får spela CL och resterande sex EL.

Young Boys har under de två senaste åren petat ned Basel från tronen som dominanter i den schweiziska klubbfotbollens värld och även stundande säsong har inletts med bravur; tre vinster, ett kryss och därtill avancemang i den inhemska cupen.

Det här blir dock den första europeiska uppgiften, direkt i playoff. Gruppspelet i Champions League nåddes så sent som under fjolåret och då blev det fyra pinnar på sex matcher när Juventus, Manchester United och Valencia stod för motstånden. Kämpade på bäst de kunde. Fick nya erfarenheter.

Sätta stopp för dem ska alltså klassiska Röda Stjärnan försöka. Serberna har under de senaste åren åter blivit att räkna med ute i Europa där förra året toppades med gruppspelsfotboll och flera imponerande insatser. PSG, Liverpool och Napoli kunde emellertid, över sex matcher, såklart inte rås på. 1-1-4 i resultatraden.

Serberna har redan passerat tre motståndare i CL-kvalet; litauiska Süduva, finska HJK och danska Köpenhamn. Lite blandad kompott i prestationer, men framförallt superimponerande att avancera förbi de sistnämnda.

Annons:

Succéreceptet: försvarsspelet

Röda Stjärnan har imponerat stort de senaste åren och blivit ett lag att ta på allvar ute i Europa. Att Köpenhamn skickades ut var ännu ett statement som understryker det faktumet – ett dubbelmöte som innehöll allt som kan önskas. När det kom till kritan krävdes 11 straffsparkar vardera för att kora en vinnare.

Succéreceptet för serberna är – defensiven. Välorganiserade. Arbetar stenhårt. Släpper inte till någonting i onödan. Att sätta försvarsspelet även här kommer vara A och O – mot en relativt namnstark motståndare, på nytt.

Och när de inleder på bortaplan, då blir det sannolikt att backa hemåt i banan. Att göra det svårt för Young Boys att vaska fram de verkligt stora möjligheterna.

Young Boys trummar på och visar upp stark form. Även de har satt försvarsspelet väl. Av årets fem tävlingsmatcher har fyra klivit under 2,5-målslinan och nollan hållits i tre. Knappast sprudlat, utan snarare varit stabila i prestationerna.

Visst luktar det målsnålt här?

Under 2,5 mål spelas till 1,73 gånger pengarna hos spelbolaget Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 21/8
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.