Speltips inför Zenit – Benfica 2/10: Öppet möte

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2019

Ryska Zenit mot portugisiska Benfica. Det är knappast en av veckans mest heta av matcher i Champions League, men spelvärde finns i alla fall att hämta från Sankt Petersburg. Favoritspel eller skräll?

Annons:

Grupp G i Champions League saknar de största av världspjäser, men är inte mindre – snarare tvärtom – spännande för det. Förutom dessa två, Zenit samt Benfica, slåss även Lyon och RB Leipzig om de två primära slutspelsplatserna i första hand och tredjeplatsen, vilken leder till fortsatt spel i Europa League, i andra hand.

Värst är situationen för just Benfica efter premiäromgången, efter att ha förlorat med 1-2 hemma mot Leipzig. Över de största perioderna, en rätt bra insats, för att man under en period i den andra halvleken tappade fokus och stil.

God form visas däremot upp i seriespelet, 6-0-1 i resultatraden, och det är försvarsspelet som stuckit ut – blott tre insläppta på matcherna. Den stabiliteten hoppas man kunna bygga vidare på här och framöver i Champions League-äventyret.

Zenit kom undan med ett kryss via 1-1 mot franska Lyon i deras premiärmatch, där det mesta handlade om försvarsspelet – och på den fronten levererade de. En välutförd bortamatch av klassisk karaktär.

Däremot kommer Zenit hit från en 0-1-förlust mot Lokomotiv Moskva och det innebar tappad mark i det ryska toppracet, som står helt öppet mellan för närvarande fem inblandade huvudaktörer.

Annons:

Värdet på Benfica

Det känns som en närmast helt öppen batalj på förhand, förvisso mellan två mindre namnstarka lag – i CL-mått mätt – men en av de mest spännande. Kan sluta lite hur som helst.

På pappret är det två relativt jämnstarka lag som drabbar samman och med hemmaplansfördelen är Zenit att betrakta som favoriter, men i vår bok något mindre än vad spelbolagens nedplitade odds antyder.

Pressen är större på Benfica, men bortser vi från CL-premiärtorsken ser det lovande ut. Försvarsspelet sitter som en smäck och det kommer vara av stor betydelse såhär på resande fot. Samtidigt kommer Zenit från en förlust som kan ha stört uppladdningen inför vad som komma skall.

Benfica spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss – till 1,87x med en mindre insats.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Benfica +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 2/10
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: