Speltips inför Zenit – Lyon 27/11: Ett möte i skymundan

Simon Pålsson Publicerat: 27 november 2019

Det är avspark redan 18:55 när en av onsdagskvällens mest spännande matcher avgörs mellan Zenit St Petersburg och Lyon i Champions League.

Annons:

Om det är spänning man är ute efter gäller det att ratta in tv-kanalen för matchen mellan Zenit St Petersburg och Lyon redan tidigt på onsdagen. Det här är en match som kommer att hamna lite i skymundan – det känner vi redan nu – men det borde den inte göra-

För spänningen kommer det inte att vara något fel på. Med två omgångar kvar att spela av gruppspelet har båda lagen en stark chans att gå till slutspelet, men då krävs en bra avslutning. Det skiljer nu tre poäng mellan lagen till Lyons fördel, men nu kan alltså Zenit St Petersburg vända på steken inför sin egen hemmapublik.

RB Leipzig känns redan klara i toppen av gruppens tabell, medan Benfica sladdat efter lite för mycket och förmodligen förlorar även på onsdagen då man möter just tyskarna på bortaplan. Det gör att gatan är vidöppen för Zenit St Petersburg eller Lyon.

Men vilka tar chansen?

Det är förmodligen redan här i den femte omgången som vi kommer att veta hur det slutar, eftersom lagen skaffar sig ett bra utgångsläge inför den sista omgången. Det är då allt avgörs på allvar, men man bör positionera sig på ett lyckat sätt redan efter fem spelade omgångar.

Tänk också på att det är avspark redan 18:55 – varpå det här blir en perfekt liten aptitretare.

Annons:

Tidig avspark i Ryssland

Att man på senare år har tappat lite koll på hur exakt Zenit St Petersburg har valt att formera och bygga sin trupp kan vi väl vara helt transparenta med, men i ärlighetens namn är det lite slarvigt av oss och förmodat många andra fotbollsälskare runt om i Europa. För det här är ett lag med mycket kvalité och som i sina bästa stunder mycket väl kan skrälla mot de flesta motstånd, allra främst på sin egen hemmaplan.

Just inför den här matchen har man också fått in en viss Andrey Lunev på sin skadelista, men han ska vara på väg tillbaka och kan med lite tur spela matchen. Det är en av startspelarna som kan bli svår att klara sig utan. Sedan tidigare är Malcom, Emanuel Mammana och Aleksandr Kokorin inte tillgängliga. Det är spelare som å andra sidan inte funnits med i någon match i Champions League under hösten.

Förra säsongen var lite av en upprättelse för en viss Memphis Depay, men dessvärre har han nu dragit på sig en skada som gör att han inte kan vara med här. För Lyon är det ett enormt avbräck då det rent statistiskt varit hans bästa spelare i hela gruppspelet. Den näst bästa spelaren – åtminstone enligt många – Houssem Aouar är inte heller med i just det här mötet.

Här tycker vi att hemmalaget har en stor fördel – just av den anledningen. Men också för att man är erkänt starka på sin egen hemmaplan.

Zenit draw no bet spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Zenit draw no bet
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, onsdag 27/11
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons:

Annons: