Speltips Inter – Liverpool 16/2: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 16 februari 2022

Tungviktarna Inter och Liverpool drabbar samman i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas onsdagen den 16 februari 2022 med avspark kl 21:00.

Inter – Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inter såg oerhört starka ut under november och december, men man har sedan årsskiftet kunnat skönja en viss nedgång i prestationerna. Den här lättare formsvackan kom något olägligt då det lär krävas att man presterar på sin högstanivå om man ska kunna på Liverpool i den här åttondelsfinalen av Champions League.

Inter kommer från ett toppmöte borta mot Napoli lördags. Den bataljen slutade 1-1 efter att Dzeko kvitterat hemmalaget tidiga ledningsmål på straff. I ligaomgången dessförinnan föll man, om än något orättvist, i derbyt mot AC Milan och man har därmed tappat serieledningen i Serie A. Man är nu en poäng efter lokalrivalen, men har en match mindre spelad.

I Champions League gjorde man det man skulle då man kvalificera sig för slutspel efter att ha slutat tvåa i gruppen efter Real Madrid.

Liverpool svarade för ett mer imponerande gruppspel. De vann samtliga matcher i sina grupp trots tufft motstånd i form av Atletico Madrid, Porto och AC Milan och trots att man mönstrade klart reservbetonade lag i de två sista matcherna.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Liverpool

En intressant indikator inför det här mötet är Liverpools 2-1-seger på bortaplan mot AC Milan i den sista gruppspelsmatchen i CL. Bortsett från Salah, Mané och Alisson så valde Jurgen Klopp att ställa upp med ett rent reservlag. Milan hade fortfarande allt att spela för men lyckades ändå inte bryta ner Liverpool.

Det där var en imponerande styrkedemonstration av Liverpool och frågan är nu om skillnaden mellan Premier Leagues topplag och Serie A:s topplag är så stor som den matchen indikerar.

Som jag ser det är det mycket som talar till Liverpools fördel här. Dels för att jag tror att det är en kvalitetsskillnad, framförallt när det kommer till fart och tempo, om man jamför Premier League och Serie A och dels för att Inters form är ett frågetecken.

Liverpool kommer till den här matchen med sex raka segrar bakom sig. Man vann visserligen ”bara” med 1-0 borta mot Burnley senast, men Klopp kunde formera sitt bästa lag och med en så positiv truppstatus är man inte enkla att ha att göra med.

Jag har väldigt svårt att se att Inter ska kunna ta sig vidare från den här åttondelsfinalen. De behöver helst vinna den här matchen om det ska gå vägen, men jag tror man får svårt att hänga redan på hemmaplan. Mitt spel blir helt enkelt en rak tvåa, att Liverpool vinner till 2.10 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner
Odds: 2.10
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 16 februari 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: