Speltips Inter – Porto 22/2: Fördel hemmalaget

Axel Sjödin Publicerat: 22 februari 2023

Inter möter Porto i öppningsmötet av åttondelsfinalen i Champions League under onsdagskvällen.

Inter - Porto

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Onsdagen bjuder på ännu ett Champions League-möte från det vackra San Siro då Inter och Porto drabbar samman i kampen om en plats i kvartsfinalen. Det är ligatvåan i den italienska och portugisiska ligan som möts och Inter är föga förvånande ganska klara favoriter, men de portugisiska lagen överraskar inte sällan och det lär inte bli någon lätt uppgift för Simeone Inzaghis manskap.

Inter imponerade då de tog sig helskinnade ur dödens grupp genom att ta fyra poäng mot Barcelona och således sno åt sig andraplatsen bakom det överlägsna Bayern München. Det var dessutom i en period där det inte gick särskilt bra i ligaspelet och där Inzaghi var ganska hårt kritiserad, men sedan dess har de börjat få upp ångan och känns nu som den klara tvåan bakom Napoli från Serie A.

Resultaten är på intet sätt fläckfria för Inters del, de tappade till exempel poäng mot nästjumbon Sampdoria i början av den förra veckan, men med en Lautaro Martínez i storform så känns Inter trots allt mycket vassare än vad de har gjort tidigare under säsongen.

Det är en i stort sett helt skadefri trupp som ska ta sig an Porto på onsdagen och de är av förklarliga skäl favoriter hemma i Milano.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Porto har en del skadeproblem att tampas med

Som platsen på öppningsmötet skvallrar om så är det faktiskt Porto som går in i detta mötet som högsta seed efter att ha toppat grupp B över Club Brügge, Leverkusen och Atlético Madrid. Precis som förra året så har de portugisiska lagen gått starkt i gruppspelet och är en ofta underskattad motståndare.

Porto är tvåa bakom Benfica i ligaspelet och har bara förlorat två ligamatcher under hela säsongen. De går dessutom in i detta med fem raka ligavinster där de har lyckats slå Sporting CP två gånger om under kort tid. Formen ser med andra ord bra ut, men Porto har en del skadeproblem inför onsdagens viktiga match. Det handlar om en handfull startspelare som är borta eller tveksamma till spel.

Tränare Sergio Conceicão hoppas kunna få tillbaka några innan returen, men lär vara väldigt nöjda med en tillknäppt match och förhoppningsvis ett kryss borta på San Siro. Porto har varit starka defensivt under säsongen och Inter har inte haft för vana att spela särskilt målrika matcher under senare tid. Vi spelar därmed på att Inter vinner kombinerat med ett spel på under 3,5 mål för 2.40 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Inter & under 3,5 mål
Odds: 2.40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 22 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo