Speltips Inter – Shaktar Donetsk 9/12: Vinna eller försvinna

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2020

Grupp B har varit någonting utöver det vanliga i Champions League. Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Inter och Shaktar Donetsk den 9 december.

Inter - Shaktar Donetsk

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Vad ska man egentligen säga om den här gruppen i Champions League? Det fanns garanterat ingen där ute som kunde förutspå att det skulle bli så här löjligt jämnt hela vägen in i mål när Shaktar Donetsk, Inter, Borussia Mönchengladbach och Real Madrid skulle göra upp.

På förhand höll spelbolagen såklart Real Madrid som stora favoriter, men sedan gick det nog att motivera att det skulle kunna bli ganska jämnt om andraplatsen, med Shaktar Donetsk som klar outsider. Men det man ska ha med sig om ukrainska Shaktar Donetsk är att man spelat på den här nivån i år efter år och därigenom samlat på sig viktig erfarenhet.

Shaktar Donetsk har inte minst visat det mot Real Madrid, som man alltså slagit två gånger om i det här gruppspelet. Hur är det ens möjligt? Inför den sista omgången är det hur som helst urjämnt och så här ser gruppställningen ut.

Borussia Mönchengladbach – 8 poäng
Shaktar Donetsk – 7 poäng
Real Madrid – 7 poäng
Inter – 5 poäng

Med andra ord har samtliga lag chansen att gå vidare. Här blir också inbördes möten väldigt relevant. Shaktar Donetsk har med det en fördel gentemot Real Madrid, som man alltså har sämre målskillnad än. Men det är inbördes möten som räknas först.

Inter har om man vinner här avancerat upp på samma poäng som Borussia Mönchengladbach har inför omgången, och man har bättre inbördes möten efter att ha vunnit 3-2 på bortaplan senast mot tyskarna.

Med andra ord går Inter och Real Madrid vidare om båda lagen vinner den sista omgången. För Shaktar Donetsk räcker det inte garanterat med ett kryss för att gå vidare, eftersom man har sämre inbördes möten mot Gladbach, men bättre mot Real Madrid.

Rörigt värre – men vad gäller?

Rörigt som aldrig förr med andra ord, men vad är det som gäller i slutändan? Jo, det känns som att både Inter och Shaktar Donetsk måste gå för att vinna här. Inter måste göra det rent matematiskt, annars kommer man att sluta sista i den här gruppen och Antonio Conte kommer då få det hett om öronen om man inte klättrar snabbt i Serie A-tabellen.

Shaktar Donetsk kan gå vidare även vid en förlust, men troligen måste man vinna för att göra det. Fördelen är att en vinst gör att man garanterat är vidare. Det är en stor fördel för ukrainarna, som därmed har allting i egna händer. Något alltså även Inter har.

I slutändan kokar det ner till att båda lagen behöver gå för att vinna, för att inte låta ödet avgöras av hur det går i den andra matchen.

0-0 senast det begav sig känns inte som ett rimligt resultat den här gången. Shaktar Donetsk må sakna ett par spelare, men inga tunga tapp skulle jag vilja påstå. Möjligen missar Junior MOraes och det kan vara lite trist, men heller inte avgörande. I hemmalaget är det inte heller några nya spelare borta som är värda att lägga större vikt vid.

Under 1,5 mål (första halvlek) spelas till 1,75 gånger såsen hos Unibet. Efter lugnet i första halvlek tror jag att det exploderar i den andra, när desperationen kryper sig på och vi vet hur den andra matchen artar sig.

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål (första halvlek)
Odds: 1,75
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, onsdag 9 december 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: