Speltips Juventus – Dynamo Kiev 2/12: Islossning?

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2020

Det behövs snart islossning för den italienska storklubben Juventus, som nu möter Dynamo Kiev onsdagen den 2 december 2020 i Champions League.

Juventus - Dynamo Kiev

18+ år – Regler & villkor gäller. Stödlinjen.


Andrea Pirlo tog över som ny huvudtränare för Juventus inför den här säsongen och fick då friheten att styra om en hel del i truppen, men också tålamodet att investera sitt fotbollstänk i lagets sätt att spela och försöka styra det här i ett lite mer långsiktigt perspektiv.

Det gör att det kan vara aningen för tidigt att dra för stora växlar, men efter ett par månader av den här säsongen måste man konstatera att det här inte varit en drömsäsong för deras del. Det lossnar inte riktigt och störst problem har det utan tvekan varit hemma i det inhemska ligaspelet.

AC Milan går som tåget, och flera andra tunga klubbar går hyfsat starkt i toppen av Serie A. Redan nu vågar jag konstatera att det här inte blir en säsong när man joggar hem titeln på slutet och kanske är det dags att bryta den långa sviten med ligatitlar för Juventus? Det återstår att se hur den här säsongen.

Men i Champions League går man hyfsat starkt och är redan klara för åttondelsfinal. Det är på något sätt minsta möjliga för att komma undan med sin heder i behåll. Det finns en reell chans att vinna gruppen, men då krävs två raka vinster på slutet.

Hemma mot Dynamo Kiev ska man gälla som storfavorit, men frågan är hur pass påkopplade man är här? Det har roterats en del i truppen också, varpå man inte kan veta hur starkt lag som ställs på banan.

Dynamo Kiev stretar emot

I stora stycken har Dynamo Kiev varit ganska starka under det här gruppspelet, med en uddamålsförlust borta mot FC Barcelona och en förlust i premiären mot Juventus som verkligen satt långt inne, men som slutade 0-2.

Därtill har man en poäng efter sitt kryss med ungerska Ferencvaros. Man kan argumentera för att man borde kunna kräva mer av Dynamo Kiev, som trots allt är en ukrainsk storklubb med erfarenhet från Europaspel. Men så länge man säkrar tredjeplatsen och EL-slutspel är det här en bra säsong. Det måste man säga.

Men det avgörs för Dynamo Kievs främst i mötet med Ferencvaros. För deras del är det viktigt att hålla laget (som är på samma poäng) bakom sig hela vägen in i mål. Det gör man enklast genom att inte förlora stort mot Juventus. Allra helst ska Dynamo Kiev ta poäng, men det är kanske att hoppas på för mycket.

Dynamo Kiev +2 (asian handicap) spelas till 1,58 gånger smeten hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Dynamo Kiev +2 (asian handicap)
Odds: 1,58
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 2 december 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: