Speltips KI Klaksvik – Ferencvaros 11/7: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 11 juli 2023

Färöiska KÍ Klaksvik ska försöka rå sig på ungerska Ferencváros i den första kvalomgången i Champions League på tisdag.

KÍ Klaksvik - Ferenváros

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är dessa två lag som gör upp om en plats i nästa omgång där antingen Häcken eller deras motståndare The New Saints väntar. Ferencváros är tunga favoriter till avancemang, men ett formstarkt KÍ lär göra allt de kan för att få med sig ett godkänt resultat i öppningsmatchen hemma på Djúpumýra Stadium.

Under de två senaste säsongerna har KÍ varit fullkomligt överlägsna på Färöarna och har petat ned rivalerna från Tórshavn från toppen. Förra säsongen var de helt obesegrade som mästare och årets säsong har inletts på liknande vis med 16 vinster av 16 möjliga. De är verkligen i en klass för sig i den inhemska ligan, men det är inte lätt att översätta det till europeiska framgångar.

De lyckades inte ta sig ut i Europa förra året, men lyckades ändå överraska tidigt i Champions League-kvalet mot Bodö/Glimt som de slog med 3-1 på hemmaplan i öppningsmötet. Det skulle dock inte räcka mot det norska topplaget, och Ferencváros lär vara en ännu större utmaning för den färöiska klubben – särskilt då de potentiellt saknar ett par nyckelspelare till skador i truppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ferencváros har satsat i sommar

I dessa sammanhang får Ferencváros ses som en väldigt stor fisk i en liten damm. De ungerska mästarna imponerade stort under fjolåret då de toppade sin grupp i Europa League ovanför Monaco, Trabzonspor och Röda Stjärnan. Sådan framgång är de förvisso inte vana vid, men det är verkligen ett kvitto på att detta inte är en lätt motståndare att stöta på redan i den första kvalomgången – ifall öppningsrundan går som väntat lär de bli en väldigt tuff motståndare för Häckens del.

Ungrarna avslutade emellertid säsongen väldigt svagt, men med tanke på deras tidiga dominans kunde de trots det kamma hem sin femte raka ligatitel. De har redan hunnit vara väldigt aktiva på transfermarknaden och har tidigt hunnit påbörja förberedelserna inför den stundande kvalprocessen.

Men även om de har satsat ganska stort under transferfönstret så finns det, som alltid, stora frågetecken kring en klubb som inte är mitt under pågående säsong. Det är flera nyförvärv som ska spelas in i laget och de avslutade som sagt fjolårssäsongen svagt. Men mot KÍ ska det vara en stor klasskillnad. Det känns nästan otänkbart att Ferencváros skulle misslyckas med att ta sig vidare över två möten, men större mirakel har skett. Vi tror dock inte på några mirakel på tisdag, utan spelar istället på den raka tvåan i kombination med över 2,5 mål för 2.08 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ferencváros & över 2,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 11 juli
TV: 
Stream: