Speltips Krasnodar – PAOK 22/9: CL-playoff

Simon Pålsson Publicerat: 20 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är dags för playoff till Champions League för Krasnodar och PAOK. Vilket lag tar sig till gruppspelet? Det första mötet den 22 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter dags för Champions League-playoff och det är inget dåligt möte som nu väntar mellan det ryska storlaget Krasnodar och PAOK från Grekland.

Det är viktigt att ha med sig att det är dubbelmöten som gäller här, och att bortamålsregeln gäller precis som vanligt i dessa matcher. Under sommaren har vi fått göra oss vana vid ett kvalspel som spelas i enkelmöten, och utan bortamålsregeln som innebär att alla mål på bortaplan är värda dubbelt.

Det gör att förutsättningar ser lite annorlunda ut inför playoff. Det ska dock understrykas att detta är CL-playoff och att liknande upplägg inte kommer att användas i kvalspelet till Europa League, där de svenska lagen finns med. I nuläget är Djurgården och Malmö FF en kvalomgång ifrån att nå playoff.

Krasnodar har spelat åtta omgångar i det inhemska ligaspelet och har öppnat säsongen ganska lovande, även om man tappat en del onödiga poäng på slutet i stormötena med CSKA Moskva och FC Rostov. Nu senast vann man med hela 7-2 mot Khimki och kommer därför med god energi till den här matchen.

Den grekiska ligasäsongen är inte mer än två omgångar gammal, och visst är det en nackdel för PAOK att man inte kunnat trimma laget fullt lika intensivt. Å andra sidan tog man en tung skalp hemma mot Benfica i kvalspelet till Champions League, 2-1 på hemmaplan den gången.

Fördel hemmalaget

Om vi ser till inbördes möten är det här faktiskt två lag som har spelat mot varandra i Europaspelet tidigare, men då får vi skruva tillbaka tiden till 2015. Då var det gruppspelet i Europa League som gällde, där Krasnodar tog en poäng på bortaplan och vann på hemmaplan mot grekerna.

Nu känns det som att båda lagen har tagit steg i rätt riktning och blivit ännu bättre, men min magkänsla på förhand är att det är ryssarna som har en högre höjd. Det är ett spännande lag man har med sig, och inte minst ur ett svenskt perspektiv är det kul att se om Kristoffer Olsson och Victor Claesson kan göra sina röster hörda på den här nivån.

När det är två matcher som gäller blir det inte alltid fullt åka av i den första matchen, men här tror vi att hemmalaget vill sätta tonen. Det är trots allt läge att ha med sig ett bra resultat till returmötet.

Krasnodar vinner spelas till 2,05 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Krasnodar vinner
Odds: 2,05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 22 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: