Speltips Krasnodar – Rennes 2/12: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2020

Det lag som vinner lär spela i Europa League under våren. FC Krasnodar eller Rennes, vilka vinner mötet i Champions League?

FC Krasnodar - Rennes

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


För andra gången den här hösten ska vi få se FC Krasnodar spela mot Rennes, och den här gången är det i en match som gäller ännu mer än förra gången.

Redan när grupplottningen kom kändes det givet att Chelsea och Sevilla skulle dominera i toppen, och så har det blivit. Det är dessa båda lag som får göra upp om tredjeplatsen och det är precis vad vi har framför oss inför den femte omgången.

1-1 slutade lagens möte på fransk mark, i en match där FC Krasnodar stundtals var väldigt bra, men där resultatet 1-1 nog var rättvist till slut.

Mot övriga lag har båda lag haft problem, men Rennes har varit aningen tätare och kunnat täppa till på ett sätt som ryssarna inte har klarat av. Det gör att det inför avslutningen är ett mål i fördel för bortalaget här, i termer av målskillnad.

3,45 gånger pengarna

FC Krasnodar är alltid ett roligare lag att följa som svensk, med tanke på den starka svenskprägel som laget har, med givna nyckelroller för tre landslagsspelare. Men inför den här matchen verkar det inte helt givet att Viktor Claesson startar. Men är han i fullt slag kan jag inte se varför man skulle peta honom. Marcus Berg är given som spets och Kristoffer Olsson, som inte minst var dominant i mötet i Frankrike, lär också han finnas med från start i en roll med otroligt mycket ansvar för tempot i spelet.

Däremot ska man ha med sig att Matvey Safonov har dragit på sig corona och inte spelar, samtidigt som Sergey Petrov, Dmitriy Stotskiy och Tonny Vilhena sedan tidigare har skador som gör att de inte kan spela.

Men med allt det där sagt tror jag ändå att tappen i bortalaget Rennes spelar större roll och är av lite tyngre natur. Jonas Martin och Daniele Rugani är skadade, medan Nayef Aguerd och Martin Terrier är coronasmittade. Serhou Guirassy kommer inte heller till spel.

Den här matchen är så viktig i striden om Europaplatsen, alltså den som får spela vidare i Europa League, och jag tänker mig en tät historia.

Formen är inte sprudlande i något av lagen och det är inte omöjligt med ett kryss igen.

X (oavgjort) spelas till 3,45 gånger smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,45
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:55, onsdag 2 december 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: