Speltips Krasnodar – Sevilla 24/11: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 24 november 2020

FC Krasnodar måste ta poäng för att inte drömmen om slutspel ska dö. Nu möter svensklaget Sevilla i Champions League den 24 november 2020.

Krasnodar - Sevilla

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det återstår halva gruppspelet att spela och det gör att det som nu väntar, och som nu kommer att följa kommande tre veckor, är den avgörande delen av gruppspelsfasen. Vilka lag som tar sig förbi gruppstadiet och in i slutspelet avgörs alltså den närmsta tiden, innan jul- och nyårsledigheten.

Det var nog många med mig som väntade sig att Sevilla och Chelsea skulle städa av sin grupp, ta sig vidare och egentligen slåss internt om gruppvinsten. Och efter halva gruppspelet kan man konstatera att det är en förhandsanalys som stämt väldigt bra.

Chelsea – 7 poäng
Sevilla – 7 poäng
Rennes – 1 poäng
FC Krasnodar – 1 poäng

Men det är inte över förrän…. ja, ni vet… och det talar eventuellt för att FC Krasnodar kan ta sig vidare till slutspelet trots allt. Men rimligen bör ryssarnas fokus ligga på tredjeplatsen, som är en fullgod ersättning till lagen som inte riktigt har vad som krävs för att slåss i grupptoppen.

Här gäller det att försöka få fler poäng än Rennes på slutet och det interna mötet blir extremt viktigt. Men om det är någon match man ska kunna vinna på hemmaplan är det helt klart mot Sevilla, inte minst med tanke på att man ”bara” förlorade med 3-2 i bortamötet för några veckor sedan.

Tapp i båda lagen

Som svensk är det alltid lite extra kul att hålla koll på FC Krasnodar, en klubb som har en tydlig svenskkoppling i truppen nu och som har haft det under en längre tid. Det började väl egentligen med Andreas Granqvist, som var extremt uppskattad under sin tid i Ryssland.

Numera spelas landslagsspelarna Marcus Berg, Kristoffer Olsson och Victor Claesson där. Alla tre känns givna i den EM-elva som Janne Andersson väntas ta ut nästa sommar. Men det är spelare som kanske inte riktigt kan leverera på samma höga nivå i sitt klubblag, eftersom man som lag inte håller den nivån att man slåss mot de bästa över längre tid. Tror jag.

Hur som helst saknar hemmalaget nu Dimitry Stotskiu, samtidigt som Matvey Safonov och Sergey Petrov är lite osäkra till spel.

I bortalaget är nu Jesus Navas avstängd, men han stod också över helgens match i ligan med en skada så det var ganska bra timing på den avstängningen. Yassine Bounou och Carlos Fernandez står över av skadeskäl, medan Marcos Acuna och Suso är osäkra till spel och testas sent.

Efter den ganska fina insatsen i Spanien tror jag att FC Krasnodar kan ställa till det på allvar här.

FC Krasnodar +1,25 (asian handicap) spelas till 1,63 gånger smeten hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: FC Krasnodar +1,25 (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: Campobet
Spelstopp: 18.55, tisdag 24 november 2020
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: