Speltips Lazio – Bayern München 23/2: Statement

Simon Pålsson Publicerat: 23 februari 2021

Bayern München ser ingen anledningen till att spara på krutet i den första åttondelsfinalen mot Lazio i Champions League den 23 februari 2021.

Lazio - Bayern München

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I egenskap av regerande mästare har Bayern München tuff press på sina axlar inför det slutspel i Champions League som redan smög igång förra veckan, och som den här veckan fortsätter med övriga fyra åttondelsfinaler.

Efter de inledande mötena ska det om ett par veckor spelas returmöten och det är först då vi vet vilka lag som faktiskt kommer att spela kvartsfinaler senare i vår. Men att det är ett par lag som redan inför åttondelsfinalerna är stora favoriter till att göra det känns givet.

Bayern München är i egenskap av regerande mästare såklart ett lag som har stora förväntningar på sig, men det hade egentligen räckt med att titta på deras form i ligaspelet för att man skulle bli skrämd. Visst, man slappnar av överraskande ofta, som senast mot Eintracht Frankfurt, men när Bayern München tar sig an matcherna med full kraft är man närmast ostoppbara.

Det är också välkänt att det är ute i Europa som Bayern München på det tydligaste sättet för utväxling för allt det man gör bra och allt det man vill stå för. Det är som att spelarna bara väntar på att få spela dessa matcher.

Bayern München kör över Lazio

Sett över två möten ska det här bli otroligt intressant att se, eftersom Bayern München i mina ögon ör storfavoriter till att köra över Lazio så att det räcker och blir över med förnedring.

Men Lazio är också ett svårbedömt lag som har det som sin styrka att göra det lite krångligt för bättre lag. Men med tanke på att man så sällan spelar den här typen av matcher bör erfarenheten i sig bli ett stort problem.

Bayern München kommer till spel med coronasmitta i laget, något som gör att Benjamin Pavard och Thomas Müller inte spelar här. Det är ett problem. Det är inte heller optimalt att Serge Gnabry, Corentin Tolisso och Douglas Costa står utanför matchtruppen. Alexander Nübel klarar man sig dock lika bra utan.

SS Lazio då? Jo, man har Thomas Strakosha, Luiz Felipe och Stefan Radu borta, med Andreas Peireira som ett högst osäkert kort dessutom.

Bayern München att vinna matchen spelas kort och gott till 1,72 gånger såsen hos Unibet. Det känns som ett bra odds med tanke på att hemmaplansfördelen för Lazio är klart mindre nu, när Stadio Olimpico inte står bakom laget. Det tror jag hade behövts för att göra det här till en match värd att känna stor spänning inför.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bayern München vinner
Odds: 1,72
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, tisdag 23 februari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo