Speltips Lazio – Borussia Dortmund 20/10: Nyckelmöte

Simon Pålsson Publicerat: 20 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Borussia Dortmund har ambitionen att gå långt i Champions League, men inleder med ett tufft möte borta mot Lazio den 20 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Trots att det på förhand känns ganska givet vilka lag som är favoriter i respektive Champions League-grupp har man lärt sig att det kan svänga väldigt snabbt, och att det i praktiken är väldigt jämnt mellan lagen. Det är små marginaler som kan komma att avgöra allting.

Men med det sagt kan man inte undgå att hålla den tyska maskinen Borussia Dortmund som favoriterna i den här gruppen, som i övrigt består av Lazio, Club Brugge och Zenit St Petersburg. Där tror jag spontant att många underskattar det sistnämnda laget.

Men för att få en så bra start som möjligt antar jag att Borussia Dortmund, med ett par riktigt vassa offensiva spelare i spetsen, kommer att försöka gå för att dra in tre poäng direkt borta mot Lazio. Då positionerar man sig väldigt bra i gruppen.

Lazio har dessutom lite risig form efter tre raka utan vinst, och man har hela åtta insläppta på dessa matcher. I helgen föll man igenom ordentligt borta mot Sampdoria och förlorade med hela 3-0 efter en svag insats. Det lär inte ha stärkt laget.

Vad man ska ha med sig är att Lazio ofta spelar målrika matcher i Europa. Sex av lagets sju senaste CL-matcher har slutat med minst tre mål.

Odds på målmarknaden

Det relevanta i det här läget är såklart hur trupperna ser ut inför den specifika matchen, och då kan man konstatera att läget kunde ha varit aningen bättre i hemmalaget. Luiz Felipe, Senad Lulic, Manuel Lazzari, Andreas Pereira och Gonzalo Escalante står alla utanför matchtruppen inför matchen mot Borussia Dortmund.

Vad man däremot ska ha med sig, och vad som verkligen är värt att betona, är att en viss Ciro Immobile är med i truppen igen efter att inte ha kunnat spela matchen borta mot Sampdoria senast. Då var skyttekungen avstängd och det var uppenbart att Lazio var ett klart sämre lag utan honom.

Om det finns skadebekymmer i hemmalaget får man bara konstatera att det är samma läge i Borussia Dortmund, som kommer till spel utan Nico Schulz, Marcel Schmelzer, Dan-Axel Zagadou, Lukasz Piszhzek och även Manuel Akanji. Det rör sig dock om spelare som Borussia Dortmund är vana vid att klara sig utan nu. Thorgan Hazard närmar sig återkomst, men det är oklart om han spelar här.

Det här är ingen lätt match och det kan mycket väl bli jämnt, även om det inte direkt är en tight historia som jag tänker mig först och främst.

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,68 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,68
Bolag: Casumo
Spelstopp: 21:00m tisdag 20 oktober 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: