Speltips Lazio – Zenit 24/11: Bra odds

Simon Pålsson Publicerat: 24 november 2020

Champions League är tillbaka igen och mötet mellan Lazio och Zenit St Petersburg kan bli kittlande den 24 november 2020.

SS Lazio - Zenit St Petersburg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway.


Med tre omgångar kvar att spela är det vidöppet i gruppspelet i Champions League. Det gäller åtminstone ett par av grupperna, där det är högst oklart vilka lag som kommer att ta sig till slutspelsfasen.

I sig gör det också avslutningen i dessa grupper väsentligt mer intressant, när matcherna gäller mer och det faktiskt känns som att alla lag kan slå alla. Den grupp som består av Borussia Dortmund, Zenit St Petersburg, Lazio och Club Brugge är utan tvekan en sådan grupp.

På förhand kändes det också som en sådan grupp, även om många nog hade lite högre förväntningar på Borussia Dortmund, som efter förlusten mot Lazio faktiskt bjöd in till en onödig spänning.

Inför matchen mellan Lazio (5 poäng) och Zenit St Petersburg (1 poäng) är det uppenbart bortalaget som behöver sina poäng på ett tydligare sätt, men en förlust eller ett poängtapp för italienarna gör att man plötsligt är i ett ansträngt läge gentemot Club Brugge (4 poäng) och att man troligen tappar mark mot Borussia Dortmund (6 poäng) i toppen.

Lazio tog en tung och programenlig vinst borta mot Crotone i veckan, 0-2. Det var en fin insats där man gjorde jobbet. Nu behöver man göra jobbet på samma effektiva sätt här.

Ett rakt spel hämtas

Efter landslagsuppehållet har det smugit sig in i lite coronasmitta i den här truppen, och det gör att Lazio nu får klara sig utan ett antal av sina spelare i både ligan och i Europaspelet. Sergej Milinkovic-Savic kom hem från den serbiska samlingen med coronasmitta, och dessutom har även Thomas Strakosha och Luiz Felipe dragit på sig smittan under uppehållet. Det är såklart inte optimala förutsättningar för Lazio, som även saknar Senad Lulic.

Zenit St Petersburg har efter tre raka segerlösa matcher i Champions League nu ett aningen bättre truppläge inför den här matchen. Förmodat välbehövligt får man ta och säga. Daniil Krugovoy, Sardar Azmoun och Sebastian Driussi testas sent för att se om de kan vara med. Rimligen är det spelare som inte är långtifrån en comeback oavsett. Yaroslav Rakitskiy fick en utvisning i helgens ligamöte, men det påverkar såklart inte hans medverkan i Champions League.

Rent sportsligt är den här gruppen alltså högintressant och för bortalaget gäller det att ta poäng här, för att drömmen om slutspel inte ska dö redan nu. Men det kommer att bli tufft, även om man med 1-1 hemma mot Lazio visade att man har förmågan att ställa till det.

Känslan är att fördelen ligger på hemmalaget här, men det blir en tät historia.

Lazio vinner spelas till 1,70 gånger smeten hos Betway. Det är ett lag som behöver tre poäng och som på hemmaplan bör bärga det.

Speltips:

Speltips: Lazio vinner
Odds: 1,70
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, tisdag 24 november 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: