Speltips Leipzig – Manchester City 22/2: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 22 februari 2023

Manchester City inleder sitt Champions League-äventyr i slutspelet borta mot Leipzig under onsdagskvällen.

Leipzig - Manchester City

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det råder inget tvivel om vilket lag som är favoriter inför detta dubbelmöte, men Leipzig kan mycket väl bli ett tuffare motstånd än vad många på förhand kanske tror. Vi får se ifall de kan stå upp mot en av turneringsfavoriterna hemma i Tyskland i öppningsmötet, ett möte som Leipzig vann i förra årets gruppspel.

Leipzig är tabellfemma i Bundesliga, men är bara fyra poäng bakom ligaledarna Bayern München i en väldigt jämn tysk toppstrid. Efter en lite trevande start på ligaspelet så har Leipzig lyckats repa sig väldigt bra och var faktiskt obesegrade mellan inledningen av oktober fram till den senaste helgen.

De avslutade även gruppspelet i Champions League med fyra raka segrar, vilket gjorde att de kunde knipa andraplatsen i sin grupp bakom Real Madrid. Leipzig är såklart inte av samma kaliber som Manchester City, men har lyckats få med sig bra resultat mot väldigt tuffa motståndare hemma och kan mycket väl överraska ett lite svajigt Manchester City ifall Pep Guardiolas manskap vacklar.

Christopher Nkunku har lägligt kommit tillbaka i spel inför Champions League-slutspelet, men de saknar fortsatt Dani Olmo inför tisdagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester Citys x-faktor borde skina i cupsammanhang

Gästande Manchester City är dock alltjämt tunga favoriter, trots att de inte sett lika stabila ut som vanligt i Premier League i år. Erling Haalands effekt på spelsystemet och deras stabilitet har debatterats flitigt i media, men det är nog precis i tuffa dubbelmöten i Champions League som en sådan spelare kan bli den avgörande faktorn, där City ofta har fallit målsnöret tidigare.

Manchester City har en väldigt hög högstanivå och i dubbelmöten så kommer det att krävas mycket för att slå ut dem, men som vi har sett i enskilda matcher så åker de oftare på poängtapp. Det hände senast i helgen mot ett Nottingham Forest som knappt själva kan förstå att de fick med sig ett poäng från matchen. Spelmässigt så var det i alla fall total dominans från City-håll.

Känslan är i alla fall att Manchester City känns ganska formstarka i nuläget och de imponerade mot både Aston Villa och Arsenal i matcherna dessförinnan. Den raka bortasegern för 1.83 gånger pengarna hos Bet365 känns ändå klart spelvärd här då Leipzig inte är på samma nivå som ett Manchester City på spelhumör.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner
Odds: 1.83
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, tisdag 22 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo