Speltips Leipzig – PSG 4/11: Skadehelvete

Simon Pålsson Publicerat: 4 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Neymar, Mbappé, Icardi är borta med skador. Hur påverkar det Paris Saint-Germain inför matchen mot RB Leipzig den 4 november 2020?

  Rygga vårt speltips hos Betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

Det är inget fel på spänningen i den här säsongen Champions League, den saken är säker. Det känns som att det är flera av de allra största drakarna som inte riktigt får till det och som av den anledningen har bjudit in lite ovälkommen spänning.

Real Madrid är kanske det tydligaste exemplet efter två omgångar, med två raka poängtapp och sånär två raka förluster. Men det har inte heller lossnat för Paris Saint-Germain, som förlorade direkt mot Manchester United, men som åtminstone följde upp det med att vinna mot turkiska Istanbul Basaksehir.

Det var samma lag som RB Leipzig kunde vinna mot bekvämt, men i deras fall följdes det upp med en tung förlust med ofantliga 5-0 borta mot Manchester United.

Nu är målskillnaden rejält stukad och man behöver göra bra resultat mot PSG för att inte tappa mark. Nu ligger man på samma poäng och en vinst i hemmamötet skulle ge väldigt bra förutsättningar inför fortsättningen. Det här mötet blir någonting utöver det vanliga.

Målspelet i Champions League

RB Leipzig har inte kunnat matcha ett lag med Lukas Klostermann och Konrad Laimer så här långt under inledningen på säsongen. Av allat att döma är det spelare som inte kommer kunna komma till spel på ett tag till. Amadou Haidara är dock tillbaka i spel efter att ha varit smittad med corona tidigare. Han fick ett inhopp så sent som i helgen när RB Leipzig förlorade mot Borussia Mönchengladbach med 1-0 i ligaspelet.

Nordi Mukiele är en spelare som tidigare kunnat vara med, men som nu har tagit plats på skadelistan med tidigare nämna namn. På det hela taget gör det här ändå att tyskarna har ett starkt och offensivt potent lag att ta sig an PSG med.

Paris Saint-Germain har tack och lov en otrolig bredd, inte minst på sina offensiva positioner, men med det sagt har man ett par tunga namn borta inför matchen mot RB Leipzig. Eller vad sägs om Kylian Mbappé, Neymar och Mauro Icardi? Ingen av de tre anfallsspelarna finns med i matchtruppen vad det verkar.

Därtill har man Juan Bernat, Marco Verratti, Julian Draxler och troligen Leonardo Parades borta. Det får man trots allt kalla ett par tunga tapp för det här laget, som nu väntas plocka upp Marquinhos att spela på innermittfältet.

Frågan är om RB Leipzig får ett bättre läge att vinna mot PSG än så här? Spelbolagen håller också tyskarna som favoriter. Men det har såklart att göra med skadorna.

Under 3,5 mål spelas till 1,62 gånger smeten hos Betfair.

RB Leipzig - PSG

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: