Speltips Lille – Chelsea 16/3: Låst tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 15 mars 2022

Chelsea har 2-0 att gå på inför returen mot Lille i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas onsdagen den 16 mars 2022 med avspark kl 21:00.

Lille – Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande franska mästarna Lille har, som väntat, fått svårt att upprepa förra säsongens succé i Ligue 1. Samtidigt är det ingen dålig bedrift att man tagit sig ändå till åttondelsfinal i Champions League och i ligaspelet kommer man allt närmare en Europa-plats.

Lille halkade direkt efter täten i Ligue 1 i höstas, men har sedan successivt klättrat uppåt. Efter 28 spelade omgångar ligger man på en sjätte plats.

I det första mötet av den här åttondelsfinalen i London var det Chelsea som tog tag i taktpinnen direkt. De fick då in ett tidigt ledningsmål och kunde sedan utöka till 2-0 i andra halvlek.

Sedan dess har Lille spelat tre ligamatcher i vilka man har hållit nollan i samtliga. Direkt efter besegrade man Lyon borta och därefter vann man klart hemma mot Clermont. I helgen blev det dock bara 0-0 hemma mot bottenlaget Saint-Etienne.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea spelar på resultatet

Det är turbulent kring Chelsea med anledning av Abramovichs ägarskap, men på planen har man ändå fortsatt att leverera. I Premier League har man tagit tre raka segrar sedan det första mötet mot Lille för cirka tre veckor sedan.

I helgen satt det dock långt inne då man gästades av ett formstarkt Newcastle. Det dröjde fram till den 89:e minuten innan Havertz kunde sätta det avgörande 1-0-målet.

Chelsea är förstås det klart bättre laget på pappret här och man har ett bra resultat att gå på inför den här den här returen. De vann rättvist i London, men Lille bör kunna ta för sig mer på hemmaplan.

Defensivt är Lille välorganiserade och solida. I Ligue 1 har man hållit nollan i fem raka matcher och jag utgår från att Chelsea kommer att vara mindre offensivt inriktade än senast. Lille behöver nu alltså göra minst två mål, men jag tror inte att vi kommer få se någon hejdlös offensiv från hemmalaget förrän möjligen i slutskedet av matchen.

Sammantaget gör detta att en hel del talar för att det kan bli en mer låst tillställning. Chelsea har gott om erfarenhet och kvalitet nog för att spela på resultatet och det tror jag kommer att prägla matchbilden.

Mitt spel blir därför att det kommer att göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.88 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 16 mars 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: