Speltips Lille – Sevilla 20/10: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 20 oktober 2021

Viktiga poäng står på spel när Lille tar emot Sevilla i den jämna grupp G i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 20 oktober 2021 med avspark kl 21.00.

Lille – Sevilla

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förutsättningarna var på förhand jämna i Champions Leagues grupp G där Lille, Sevilla, Salzburg och Wolfsburg gör upp. Inför den tredje omgången har Lille tagit en poäng medan Sevilla har kryssat i båda sina matcher. Endast Salzburg har fått med sig en trepoängare så här långt.

Förra säsongens sensationella Ligue 1-mästare har, föga oväntat, fått en tuffare start på säsongen. I ligan står man på 14 poäng efter tio spelade matcher. Inför helgens ligaomgång hade man dock tre raka vinster, men där tog den sviten slut efter en förlust med 1-0 borta mot Clermont.

I Champions League inledde man med att spela 0-0 hemma mot Wolfsburg. Därefter föll man med 2-1 borta mot Salzburg efter att ha åkt på två straffar mot sig.

Nu väntar så ett Sevilla som inlett säsongen stabilt. I söndag bortaslog man Celta Viga med 1-0 och efter åtta omgångar är man med i täten av tabellen med sina 17 poäng. Framförallt har man varit väldigt solida bakåt och har endast släppt in tre mål totalt.

Samtidigt har man inte heller öst in mål framåt. På sina två Champions League-matcher har man gjort båda sina mål på straff. Den produktionen har givit två 1-1-matcher, mot Salzburg hemma och senast Wolfsburg borta.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Knapp fördel bortalaget

Den här gruppen ser ut att bli precis så jämn och tät som den såg ut att kunna bli på förhand. Sevilla bör ändå ses som en knapp favorit och det är man även i den här matchen. Ett spel på bortalaget ges till ett odds omkring 2.33.

Jocelyn Gourvennec tog över Lille i somras och det är sannerligen ingen tacksam uppgift att försöka upprepa den överprestation man svarade för förra säsongen. Nu ska man dessutom varva ligaspelet med Champions League och det har väl gått ungefär som man kunde förvänta sig.

Bredden i truppen finns inte riktigt och det saknas erfarenhet av spel på Champions League-nivå. Nu har man emellertid två matcher innanför västen och spelmässigt har man höjt sig den senaste tiden.

Att få hål på Julen Lopeteguis Sevilla lär dock kunna bli en tuff utmaning. De är väldigt välorganiserade och har hållit nollan i fler än hälften av sin ligamatcher den här säsongen. Samtidigt saknar de viss spets framåt, i synnerhet då man har sin främsta målskytt Yousef En-Nesyri skadad för tillfället. I Champions League har Sevilla ännu inte gjort något spelmål.

Ludwig Augustinsson fick göra sina första minuter för klubben då han spelade hela matchen mot Celta i helgen. Om han får speltid på nytt här kan vi i så fall se fram emot en svenskduell på ytterbackspositionerna Gabriel Gudmundsson tagit en ordinarie tröja i Lille.

Mycket talar för att det här kommer bli en tät batalj där Sevilla måste gälla som favoriter. Utgången är dock inte på något vis given och bäst spelvärde finner jag i att båda lagen inte kommer göra mål. Det spelas till fina 1.90 gånger pengarna hos ComeOn.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.90
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 21:00, onsdag 20 oktober 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: