Speltips Liverpool – Ajax 13/9: Välbehövligt uppehåll

Martin Efvergren Publicerat: 13 september 2022

Ett Liverpool som inlett säsongen tveksamt tar emot Ajax i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 13 september 2022 med avspark kl 21:00.

Liverpool – Ajax

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool har verkligen inte fått den starten man hade önskat sig och som de flesta hade förväntat sig. Skadeproblematiken har förstås gjort sitt för att försämra förutsättningarna, men känslan är att problemen är större än så.

När man lyckades trycka in ett segermål på tilläggstid i den näst senaste omgången hemma mot Newcastle var många inne på att det kan ha varit vändningen för Liverpool. De två senaste prestationerna visar dock att så inte blev fallet.

I lördags hade man problem mot Everton i Merseysidederbyt. Man dominerade, som väntat, matchbilden till stora delar, men det var något som saknades. I onsdags blev man så rejält överkörda av Napoli på bortaplan i Champions League. Man föll med 4-1 i en match där Liverpool gjorde sin sämsta insats så här långt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool höjer sig

Av det Ajax som Erik ten Haag ledde så framgångsrikt finns inte längre så mycket kvar. Nu bygger man istället nytt under Alfred Schreuders ledning och, med tanke på omständigheterna, har man gjort det väldigt bra under säsongsinledningen.

Förra säsongen vann Ajax den nederländska ligan med två poängs marginal ner till PSV. På 34 matcher tog man då 83 poäng och hade en målskillnad på otroliga 98-19. Det är förstås siffror som är svåra att följa upp, men vi kan ändå konstatera att Ajax har vunnit sina sex inledande ligamatcher med en målskillnad på totalt 21-3.

Ajax är en klubb som är vana vid att behöva bygga om och förra veckan visade man att fortfarande är att räkna med på den här nivån. Man gav då aldrig Rangers en chans när man vann med klara 4-0 hemma på Johan Cruijff Arena.

Medan Ajax slog Heerenveen med 5-0 hemma i lördags har Liverpool istället fått ett välbehövligt uppehåll. Den inställda omgången i Premier League kom lägligt för Jurgen Klopps manskap och jag tror att man har samlat tillräcklig kraft för att kunna vinna den här matchen.

Liverpool har inte stått att känna igen så här långt, men kvalitén finns förstås även om man fortsatt saknar ett par viktiga pjäser. Jag finner anledning att tro att man kommer att resa sig efter den svaga insatsen i Neapel. Mitt spel blir Liverpool -1 (asian handicap) till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool -1 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 13 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: