Speltips Liverpool – Inter 8/3: Kraftigt övertag

Martin Efvergren Publicerat: 8 mars 2022

Liverpool har ett drömläge inför returen mot Inter i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas tisdagen den 8 mars 2022 med avspark kl 21:00.

Liverpool – Inter

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I och med segern mot West Ham i lördags står Liverpool på tolv raka segrar inför den här åttondelsfinalen av Champions League. Vad gäller lagets form och utgångsläge inför det här mötet är det, med andra ord, inte mycket att tveka på.

Det första mötet mot Inter i Milano blev, spelmässigt, en ganska jämn tillställning, men i slutskedet av matchen visade Liverpool prov på spetskompetens som Inter inte kunde mäta sig med. Inhopparen Firmino satte då ett 1-0 med kvarten kvar och strax därefter gjorde Mané även 2-0. Det blev slutresultatet och det ska förstås mycket till om italienarna ska kunna vända detta på Anfield.

Inters trend har pekat tydligt nedåt de senaste veckorna. Inför mötet på hemmaplan mot Salernitana i Serie A i fredags hade de regerande mästarna inte gjort mål på fyra raka matcher. Därför var det nog särskilt skönt att man kunde köra över jumbon Salernitana och vinna med hela 5-0.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inters taktik styr matchbilden

Inter såg riktigt starka ut under en längre period i vintras men lagom till den här åttondelsfinalen i Champions League började man tappa momentum. Man har även tappat serieledningen i Serie A då man just nu är två poäng efter AC Milan, men har en match mindre spelad.

Av allt att döma kommer Inter få lägga all fokus på ligan framöver. Utgångsläget inför den här returen ser åtminstone väldigt ofördelaktigt ut för Simone Inzaghi och hans manskap.

Större under har förstås hänt, men min känsla inför det första mötet var att Liverpools fysik, tempo och skicklighet är på en högre nivå än Inters. Liverpool var inte på något vis överlägsna i den matchen, men man stärkte ändå tesen ovan.

Inter behöver nu göra minst två mål och det ska bli intressant att se hur de tar sig an den här matchen. Sannolikt kommer man inte att inleda med taktiken full fart framåt, men för eller senare lär det ju bli vad som krävs. Om Inter inte vågar riskera att bli blottade kan det bli en mer händelsefattig tillställning som Liverpool kan kontrollera hem.

Matchbildens karaktär styrs främst av hur Inzaghis matchplan ser ut. Hur han än väljer att ta sig an den här matchen finner jag anledning att tro att Liverpool kommer gå segrande. Mitt spel blir därför Liverpool -1 (asian handicap) till 2.00 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool -1 (asian)
Odds: 2.00
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 8 mars 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: