Speltips Liverpool – Real Madrid 14/4: Underläge

Simon Pålsson Publicerat: 14 april 2021

Liverpool måste vända underläge 3-1 mot Real Madrid när det på onsdagen spelas kvartsfinal i Champions League. Vi rekar med odds.

Liverpool - Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var inte många som förväntade sig att Liverpool skulle se så pass bleka ut som man faktiskt gjorde i den första matchen mot Real Madrid, men efter en svag insats fick man åka hem med underläge 3-1 från det första mötet.

Real Madrid sitter därmed ordentligt i förarsätet inför returen där Liverpool står som hemmalag och egentligen är det illa för Liverpool att man förlorade med två mål, även om man då har med sig ett bortamål.

Real Madrid kan förlora det här om man snubblar och släpper in två mål. 2-0 räcker som bekant för att ta Liverpool vidare. Men det är en ganska lång väg från tanke till verklighet när det kommer till precis den grejen.

Just att hålla nollan har inte varit någonting som Liverpool kunnat stoltsera onödigt mycket med under säsongen precis, och inte heller Real Madrid har förutsättningarna att kunna hålla nere siffrorna i den här matchen. Det gör att det på förhand känns som att det kan bli åka av igen.

Som säsongen har artat sig känns det här som ett viktigt möte för båda lagen, för att visa att man fortfarande är att räkna med. Vinnaren här kommer att få spela en väldigt tuff semifinal, men å andra sidan är man bara någon match från att spela final. Och i det här skedet kan precis allting hända.

Båda lagen gasar helst

Om det är någonting som är synonymt med den engelska storklubben Liverpool den här säsongen är det väl ändå skador och frånvaro på viktiga spelare? Det har varit ständigt återkommande sedan första start på den här säsongen.

Inför matchen mot Real Madrid, när man dessutom befinner sig i ett tufft läge och ett underläge som man måste försöka vända, har man flera tongivande spelare borta. Allra värst är det i försvaret med Joel Matip, Virgil van Dijk och Joe Gomez alla borta. Snacka om tunga tapp för ett lag som Liverpool.

Som om det inte vore nog med det har man även Jordan Henderson borta, samtidigt som Divock Origi, Caoimhin Kelleher och Curtis Jones alla står som osäkra kort på förhand. Inga vidare förutsättningar för Liverpool.

Men det som kanske kan rädda laget är att man i bortalaget har ungefär samma problem, där båda mittbackarna Raphael Varane och Sergio Ramos måste stå över. Eden Hazard kan inte heller spela, samtidigt som viktiga spelare som Daniel Carvajal och Lucas Vazquez båda är borta. Det är tungt, tungt för Real Madrid.

Båda lagen göra mål blir ett självklart spel till 1,57 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,57
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, onsdag 14 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: