Speltips Malmö – Juventus 14/9: Premiär i CL

Simon Pålsson Publicerat: 13 september 2021

Champions League-premiären mellan Malmö FF och Juventus innebär stor nervositet på läktarplats. Men kan MFF skrälla? Vad säger oddsen?

Malmö FF - Juventus

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö FF är för tredje gången på sju säsonger klara för ett Champions League-gruppspel och det innebär också att skåningarna spelar ute i Europa för femte gången under samma tidsperiod. Det finns inget annat lag i Sverige som är i närheten av det och låt oss bara konstatera att det nog är tur att det är just MFF som spelar den här matchen mot Juventus, för annars hade det kunnat bli svettigt för ett allsvenskt lag. Rutinen man har samlat på sig gör att det trots allt finns en chans.

Nu må Malmö FF vara stor underdog när man ska möta Juventus hemma på Stadion i Malmö, men kanske finns det ändå en bra skrällchans? Det är det en del som menar på. Hemma är man extremt starka när man spelar i Europa och Juventus har en säsongsinledning som knappast skrämmer.

I helgen föll man mot Napoli efter ett par riktigt svaga defensiva ingripanden och plötsligt är man åtta poäng efter serieledande AC Milan. Vad gör det här med spelarnas fokus inför matchen mot MFF? Vad gör det med lagets fokus inför Champions League-premiären, med tanke på att det i helgen väntar ett svettigt möte med just AC Milan?

Att matchen mot MFF spelas redan på tisdagen gör att jag litar på att man spelar med starkast möjliga lag ändå, men för MFF:s del vore det såklart en fördel om tankarna vandrade lite på annat håll.

Malmö FF tappade orättvist nog poäng mot IFK Norrköping i helgens allsvenska omgång. Det var ett irriterat poängtapp då domaren hittade en felaktig frispark som ledde till det sena insläppta kvitteringsmålet. Kan MFF hitta någon energi från det?

Faktum är att MFF har tre raka matcher utan vinst, om vi då räknar in förlusten mot Ludogorets som ändå räckte till avancemang från Champions League-playoff, och formen är med andra ord inte den bästa.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan MFF skrälla mot Juventus?

Om det ska finnas någon som helst chans för ett lag som Malmö FF att skrälla mot Juventus behövs det såklart närmast den allra starkaste elvan på planen – och dessvärre för Malmö FF är det högst osäkert hur det ser ut på skadefronten inför den här matchen.

Sedan ett år tillbaka har man ett styrelsebeslut på att inte kommunicera hur skadeläget ligger i truppen och det är såklart lite problematiskt för den som vill lägga speltips på MFF. Däremot går det ändå att läsa ut en del från träningarna och såklart de senaste matcherna.

Vad vi vet är att Sergio Pena, Niklas Moisander och Oscar Lewicki är högst tveksamma. Det är också Bonke Innocent. Däremot finns det förhoppningar om målvakten Johan Dahlin, som är tillbaka i träning, om än specialträning. Jonas Knudsen och Ola Toivonen är garanterat borta resten av säsongen.

I övrigt kan nämnas att Lasse Nielsen stod över matchen senast, kanske på grund av en skada som håller honom borta igen, men mer positivt är att avstängda spelare som Jo Inge Berget och Anders Christiansen är tillbaka till den här matchen. Båda tror jag startar.

I bortalaget Juventus har Federico Chiesa en skada som gör att han inte kan spela och det är ett minst sagt positivt besked för Malmö FF. I mina ögon är det lagets absolut bästa offensiva spelare. Kaio Jorge och Arthur spelar inte heller den här matchen.

Paulo Dybala, Rodrigo Bentancur, Juan Cuadrado, Alex Sandro och Danilo var av landslagsskäl borta i helgen, men är nu utvilade och redo att spela på Stadion i Malmö.

Oavgjort i minst en av halvlekarna spelas till 1.60 gånger insatsen hos CampoBet. Jag tror på en ganska tät historia. Ett Juventus som har respekt för en svår bortamatch och ett Malmö FF som har respekt för en svår motståndare.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Minst en halvlek slutar oavgjort
Odds: 1.60
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, tisdag 14 september 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: