Speltips Manchester City – Chelsea 29/5: Champions League-final

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2021

En helengelsk Champions League-final väntar när Manchester City och Chelsea drabbar samman i Porto, på Estadio Do Dragão. Givetvis bjuder vi på Spelbloggare.se på ett speltips inför matchen.

Manchester City - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den största fotbollstiteln för klubblag ska delas ut och det handlar om Manchester City mot Chelsea. Man kan onekligen slå fast att Premier League stärkt sina aktier på den europeiska fotbollsmarknaden under säsongen.

Till matchen är det Manchester City som kommer som storfavoriter. Trots en hackig säsongsupptakt joggades PL hem – slutligen 12 poäng före stadsrivalen Manchester United. Och Chelsea? De landade förvisso på fjärdeplatsen, om än 19 pinnar bakom City – siffror som blir talande för oddsen som är nedplitade inför denna superfinal.

Men 90 minuter är bara 90 minuter och över det kan allt hända. Dessutom är det – hur man än vrider och vänder på det – ett världsklasslag som tar plats på den andra sidan planhalvan.

Värt att anmärka är att Chelsea vunnit två av tre inbördes möten under spelåret; en i seriespelet och en i FA-cupen. Liten mental fördel där? Senast var så sent som i början på månaden, på Etihad Stadium.

Inför matchen rapporteras Manchester City ha hela truppen intakt och således kunna ställa ut bästa möjliga startelva. Detta medan Chelsea har frågetecken kring mittfältsmotorn Kanté samt Mendy.

Målrik CL-final

Finaler, nu dessutom den största möjliga, blir förstås alltid annorlunda än vanliga serielunksmatcher – ofta mer tillknäppta och tajta. När så pass mycket är på spel, tenderar lagen hellre att ta det säkra före det osäkra. Rimligtvis.

Men här har oddsen slagit över åt andra hållet och överspelen ser plötsligt, efter tydliga rörelser, väldigt lockande ut.

Manchester City kommer sannolikt vilja dra upp tempot här, sätta det och föra dansen – och med deras offensiva spelarkapital är målen alltid nära till hands. Så har det varit även i de svåraste av matcher, alltså under Champions League-äventyret, där de sju senaste innehållit minst två baljor.

Det är möjligt att det kan dröja innan nollan spricker, men när – om – det väl händer kan allt öppnas upp och vi ser värde i många mål.

Spelet? Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – till oddset 1,70 hos Bethard, som ni via oss får 50 kronor utan insättning hos i välkomstbonus.

  Rygga spelet hos Bethard – få 50 kronor utan insättning i bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: