Speltips Manchester City – Leipzig 15/9: Fel läge

Simon Pålsson Publicerat: 15 september 2021

RB Leipzig är ur form och ska nu spela en av säsongens svåraste matcher, borta mot Manchester City i Champions League-gruppspelet. Vi rekar med odds på hemmalaget.

Manchester City - Red Bull Leipzig

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att kalla den här gruppen i Champions League för någonting annat än dödens grupp vore extremt missvisande, med tanke på att Manchester City ska möta lag som RB Leipzig, Paris Saint-Germain och den förmodade slagpåsen Club Brügge.

I grunden är det här tre lag i samma grupp som alla har kapaciteten att gå till minst semifinal, med lite stolpe in och rätt lottning. Det är också två lag i samma grupp, Manchester City och Paris Saint-Germain, som i mina ögon mycket väl kan spela final nästa år.

Det är kanske rent av de två lagen som förtjänar att spela final, om man nu vill se det så. Det är hur som helst två lag som verkligen drömmer om att kunna vinna Champions League.

Manchester City har öppnat säsongen ganska starkt, efter final i supercupen mot Leicester City och i premiären mot Tottenham Hotspur. Därefter har man 11-0 och tre raka vinster i Premier League.

RB Leipzig har en lite sämre trend just nu och har tre förluster på sina fyra inledande matcher i Bundesliga. Julian Naglesmann lämnade klubben i somras och det känns inte som att man har fått fart på det nya lagbygget än. Snacka om fel läge att spela borta mot Manchester City.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tydlig favorit i Champions League

Manchester City har två spelare borta inför den här matchen och det handlar om Zack Steffen, som är borta med corona, och Benjamin Mendy, som vi förmodligen aldrig ser på en fotbollsplan igen.

I övrigt kommer Pep Guardiola att kunna formera precis vilken startelva han vill och det finns inte heller någon tveksamhet kring Kevin De Bruyne inför den här matchen. Det är inte alltid som belgaren är redo för spel, men när han nu är det är det såklart en stor fördel för detta Manchester City.

I en tuff grupp finns det ingen anledning att ligga på latsidan eller inte ta sig an den första matchen med full koncentration. Det räknra jag blint med att man kommer att göra nu.

Marceloa Saracchi och Marcel Halstenberg spelar inte för RB Leipzig, men i övrigt är det en stark elva som man formerar i den här matchen. Ett par spelare vilades rent av i lördagens möte med Bayern München och ärligt talat säger det en del om lagets prioriteringar för närvarande.

Med all den explosiva offensiva kraft som finns på planen samtidigt borde ett överspel locka inför den här matchen.

Manchester City -1,5 spelas dock till 1.95 gånger insatsen hos Betsson då jag räknar med ett starkt hemmalag som vill sätta ner foten direkt.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5
Odds: 1.95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 15 september 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: