Speltips Manchester City – Olympiakos 3/11: Inget krångel

Simon Pålsson Publicerat: 2 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Manchester City har planer på att göra processen kort med Olympiakos i Champions League tisdagen den 3 november 2020.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

Efter veckans matcher i Champions League kommer halva gruppspelet att ha spelats i turneringen och det går med all rimlighet förmodligen att se ungefär vad vi kan förvänta oss av avslutningen.

För ett par lag kommer det nog rent av vara så att gruppspelet redan är avklarat och lagt till handlingarna, om man med tre raka vinster har skaffat sig ett stort försprång. Ett sådant lag är Manchester City.

Det är av yttersta vikt för lag som spelar i täta ligor att faktiskt göra bra resultat direkt i Champions League, så att Manchester City och andra lag därtill då ska kunna fokusera på det inhemska ligaspelet och kanske vila ett par nyckelspelare från tunga, långa resor i coronatider.

Därför räknar jag iskallt med att Manchester City, som har två raka vinster redan nu, gör precis vad man ska och kanske lite till mot grekiska Olympiakos på tisdagskvällen. Det är ett lag som Manchester City ska slå utan större problem.

Olympiakos har en vinst med sig hittills, hemma mot Marseille, men sedan förlorade man mot FC Porto. Det kan bli en kostsam förlust. Men känslan är att det är just mot FC Porto och Marseille som grekerna ska ta sina poäng.

Manchester City vinner

Det går inte att blunda för det faktum att den engelska storklubben Manchester City har en trupp som få andra kan matcha – någonstans i hela världen faktiskt. Men inte ens en så stor klubb, med en så stor bredd på sin trupp, är immuna mot skador och kan räkna med att prestera på samma höga nivå oavsett manfall.

För just nu är det en jobbig skadesituation i Manchester City, som med det sagt har kunnat formera ett starkt lag rakt igenom hela säsongsinledningen. Det har också varit ett lag som har återkommit ganska ofta och som av den anledningen börjar se allt bättre ut.

Med två raka vinster i Champions League har man bevisligen gjort vad som krävs där. Men inför matchen mot Olympiakos bör det ändå nämnas att spelare som Benjamin Mendy, Fernandinho, Sergio Aguero och Nathan Aké inte kommer att spela. Zack Steffen, Gabriel Jesus och Scott Carson är osäkra till spel.

Mohamed Camara och Oussenyou Ba kommer inte att kunna spela för Olympiakos efter att ha smittats med corona. Det är enorma tapp, speciellt det senare namnet. Det gör att jag ser skrällchanserna som extremt små här.

Manchester City -1,75 (asian handicap) spelas till 1,69 gånger såsen hos Betsson.

Manchester City - Olympiakos

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: