Speltips Manchester City – Porto 21/10: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 21 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Porto har erfarenheten som klubb, men laget lär få det tufft borta mot Manchester City i Champions League den 21 oktober 2020 .

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter ett par månader utan Champions League-fotboll ska det bli riktigt härligt att få sätta tänderna i toppmatcher runt om i hela Europa under tisdagen och onsdagen. Som om det inte vore nog med det spelas det också Europa League dagen därpå. Det hade kunnat vara värre just nu, med andra ord.

Med det sagt spelas matcherna på engelsk mark utan publik, även om man från UEFA-håll har öppnat för viss publikbeläggning på matcherna som spelas i deras tävlingar och turneringar. Men det är såklart ländernas regler och instruktioner från myndigheter som gäller. Därmed spelar Manchester City utan publik på onsdagskvällen.

Det här känns som en faktor värd att ha med sig nu, eftersom Manchester City rimligen inte har samma hemmaplansfördel som med publik. Å andra sidan är det ofta långa, lite småkrångliga resor som gäller i Europaspelet. Just resandet har snarare blivit ännu värre, ännu krångligare för bortalaget. Det är känslan.

Manchester City har inte sprudlat under säsongsinledningen, men tog en tung vinst mot Arsenal i den senaste omgången och min övertygelse säger att man har någonting på gång igen. Det känns som att man sakta men säkert trummar igång maskinen nu.

FC Porto då? Jo, det portugisiska motståndarlaget till Manchester City har två raka matcher utan vinst, med fem insläppta mål och fyra gjorda framåt. Det har räckt till en poäng. Dessförinnan hade man bland annat en tung vinst mot Braga från premiären, men man har inte spelat mot lag som ens är i närheten av den nivå som kvällens motståndare besitter.

Vi rekar på Man City

Det fortsätter att vara problem med skador på tunga spelare i den engelska storklubben Manchester City, men om det är någon klubb som ska kunna hantera att världsklasspelare inte finns tillgängliga är det kanske Pep Guardiolas lagbygge. Dels har man en solid spelmässig grund att stå på, och dels har man ett otroligt djup i sitt truppbygge. Konstigt vore nästan annars med tanke på vilka enorma resurser man har att tillgå.

Gabriel Jesus, Kevin de Bruyne, Benjamin Mendy och Aymeric Laporte. Det är spelarna som däremot inte kan spela. I två av fallen är det helt givna startspelare, men det skulle också kunna vara fyra spelare som startade här. Oleksandr Zinchenko är tillbaka i träning, men det är högst tveksamt om han kommer att kunna spela.

I bortalaget är det egentligen bara målvakten Mouhamed Mbaye som inte har följt med på resan till Storbritannien. Anledningen var att man helt enkelt såg det som osannolikt att han skulle kunna spela och därför var det inte aktuellt att belasta honom med en lång, jobbig resa. Mateus Uribe och Luis Siaz fanns med i den senaste matchen och väntas kunna spela här också.

I grunden är det här två lag som har haft en tendens att spela målrika matcher när man varit ute i Europa. Det tror jag att vi kan få se igen. Men med det sagt är det Manchester City som är klara favoriter.

Manchester City -1,25 (asian handicap) spelas till 1,60 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,25 (asian handicap)
Odds: 1,60
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 21 oktober 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: