Speltips Marseille – Olympiakos 1/12: Äntligen poäng?

Simon Pålsson Publicerat: 1 december 2020

Marseille har 13 raka förluster i Champions League och letar nu årets första poäng hemma mot Olympiakos i den femte omgången.

Marseille - Olympiakos

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Inför den här upplagan av Champions League gick Marseille in med otroligt svaga papper i Champions League, en turnering som man inte lyckats göra sina röster hörda i på hur länge som helst.

På pappret känns det här som en klubb som ska kunna hävda sig ganska hyfsat på den här nivån, även om det kanske vore bättre att spela i Europa League? Tidigare har man kunnat skylla på ganska tuffa grupper, men den här gången har man alltså bland annat Olympiakos och FC Porto i gruppen. Helt klart överkomliga lag.

Inför de två sista omgångarna har Marseille ingen som helst chans på slutspel i Champions League, men kan ta sig förbi Olympiakos, landa på tredjeplatsen och därmed gå till slutspel i Europa League. Men då krävs förmodligen vinst här.

Olympiakos vill bevara sin tredjeplats, har en liten chans på andraplatsen, och gör ett på det hela taget okej gruppspel så här långt. Man blir sällan överkörda, vann hemmamatchen mot Marseille, och är som vanligt ett lag som slåss om tredjeplatsen i sin grupp. Det är ungefär den nivån man alltid väntar sig av grekerna.

Tätt – kanske tråkigt?

Marseille kommer inte att kunna spela med Leonardo Balerdi i laget, efter att han åkte på en utvisning i förlusten mot FC Porto förra veckan. Det var en horribel match inte bara för honom personligen, utan för hela laget. Nemanka Radonijc fanns inte med i den matchen och har inte lyckats komma tillbaka i fullt slag här heller. Morgan Sanson väntas inte heller spela.

Olympiakos har fått klara sig utan sin stjärna Matheu Valbuena under en längre tid och han finns inte med i den här matchen heller. Lazar Randjelovic och Ahmed Hassan Mahgoub kommer inte heller att spela, vad det verkar, då han har coronasmitta. Bruma är tveksam.

Efter att ha förlorat 13 raka matcher i Champions League är Marseille utan tvekan framme vid det tillfälle där man har som allra bäst läge att verkligen vinna, eller åtminstone ta poäng, igen. Men kommer man göra det? Formen är horribel, inte minst i Europa.

Olympiakos vill undvika förlusten, för att kunna ta sig till Europa League.

X2 spelas till 1,65 gånger smeten hos Betsson.

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1,65
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 1 december 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: