Speltips Midtjylland – Atalanta 21/10: Som en ångvält

Simon Pålsson Publicerat: 21 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Midtjylland är klar underdog inför Champions League-gruppspelet, men tänker göra sitt för att störa italienska Atalanta den 21 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det finns ett par klubbar som i ett europeiskt perspektiv sticker ut i sitt sätt att bygga sitt lag och spela sin fotboll. I mina ögon är danska FC Midtjylland och italienska Atalanta två sådana lag, och det är uppenbart att FC Midtjylland har viss inspiration från Atalanta med sig.

Men FC Midtjylland är ett lag som bygger mycket på samarbetet med den engelska klubben Brentford, men också sättet man hanterar data, analys och den tekniska delen av fotbollen. Här är fasta situationer viktigt. Här är spelartyper viktigt. Här är profilerna på spelare, tränare, ledare, lag och spelsätt det allra viktigaste.

Det gör att FC Midtjylland är ett intressant projekt att följa, och nu ska man också debutera i Champions League. Som enda skandinaviska lag har man också tagit med sig flaggan i topp in till gruppspelsfasen och har därför lite press på sig att leverera. Även om man bara genom att ta sig hit har visat att man kanske är ledande i Norden just nu.

I ligaspelet har man sett starka ut under inledningen och inte minst i playoff mot Sparta Prag var FC Midtjylland sylvassa. Efter 0-0 borta vann man med hela 4-1 hemma. Formen är med andra ord synnerligen god.

Atalantas form är ett frågetecken efter 4-1 senast mot Napoli, förlust alltså, men i övrigt har säsongsinledningen varit stark med idel vinster. Min känsla är att man vill gå ut här och trycka ner FC Midtjylland ordentligt.

Fina odds i Champions League

Nu är det utan tvekan så att den danske mästarklubben FC Midtjylland inte har samma trupp att tillgå som merparten av klubbarna som nu ska spela Champions League-gruppspel under hösten, men om det är någonting man har är det en trupp anpassad efter sitt sätt att spela.

Det är nämligen med stark förankring i data och analys som man har byggt laget, men också sättet att spela ute på planen. Inte sällan gör det att man är väldigt kalkylerande och bra på att utnyttja sin styrkor i förhållande till motståndarnas svagheter. Nu har man också med sig en stark trupp, där egentligen bara Kristian Riis och Oliver Olsen står utanför laget.

I bortalaget är Mattia Caldara utanför truppen och det är även Pierluigi Gollini. Däremot kommer man att kunna formera ett väldigt starkt lag nu, och nyckelspelare som Papu Gomez, Jose Luis Palomino och Duvan Zapata står alla som ganska utvilade efter matchen i helgen. Då spelade Papu Gomez, Jose Luis Palomino och Duvan Zapata bara en halvlek ungefär, efter att man åkt på 4-0 i baken direkt mot Napoli.

I mina ögon är det lätt att underskatta danskarna här och jag tror att man faktiskt kommer att kunna göra en viss skada i matchen.

Över 3 mål (asian handicap) spelas till 1,70 gånger smeten hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 21:00, onsdag 21 oktober 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: