Speltips Midtjylland – Liverpool 9/12: Galet odds

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2020

Liverpool må vara klara för åttondelsfinal i Champions League, men oddset på laget är svindlande högt den 9 december 2020.

FC Midtjylland - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det har varit en stökig inledning på äventyret i Champions League för FC Midtjylland, som klev in i gruppspelet som debutanter utan någon som helst erfarenhet av att spela på den här nivån. Om man ska vara helt ärlig har det märkts.

Nu kunde man streta till sig en poäng mot Atalanta i den senaste omgången, men annars har det varit idel förluster och idel svaga insatser hittills. Det har, om man ska se nyktert på saken, aldrig varit något snack om att man inte är ett lag som har på den här nivån att göra. Åtminstone inte än.

Nu har man inte heller något att spela för inför den sista omgången, då man är klara som gruppjumbo. Att då få avsluta mot Liverpool kanske kan vara lite motiverande i sig, men är nog också en mardröm eftersom det inte gäller någonting.

Liverpool har inte heller något att spela för och är redan klara som gruppvinnare, även om det har snubblats en del under säsongsinledningen. En del menar på att man sparar laget här, men Jürgen Klopp kommer alldeles oavsett att formera en urstark startelva.

De spelare som nu får chansen att visa upp sig vill gärna ta den – och då är det orimligt att spelbolagen har låtit oddset på Liverpool skjuta i höjden så pass högt som man ändå har gjort.

Dagens bästa odds

FC Midtjylland har som bekant inte den allra mest namnkunniga truppen, men för oss svenskar gäller det såklart att både ha lite koll på ytterbacken Joel Andersson, oftast helt given i startelvan, och mittfältaren Jens Cajuste, även han given i startelvan så gott som för det mesta. Dessvärre är den senare nu inte med i den här matchen, vad det verkar, efter att ha dragit på sig corona.

I övrigt kommer man i hemmalaget inte kunna ha med sig Kristian Riis eller Oliver Olsen här heller, men däremot kommer Erik Sviatchenko komma tillbaka efter sin avstängning senast. Nu gjorde laget i för sig sin bästa match senast, men rimligen spelar det ingen roll här, man lär plocka in honom i spel ändå.

Om vi ser till namnen som inte är med är tappen i bortalaget Liverpool på en helt annan nivå. Alisson finns inte mellan stolparna, Virgil van Dijk eller Joe Gomez finns inte i mittförsvaret, Alex Oxlade Chamberlain och James Milner stärker inte upp mittfältet. Det gör troligen inte heller Thiago, samtidigt som ytterbacken Nathaniel Phillips är utanför truppen.

Det som avgör här är rimligen motivationen, men att vi får 2,11 gånger pengarna (!) på en rak vinst för Liverpool är bara löjligt. Det går inte att blunda för. Det spelas hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner
Odds: 2,11
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:55, onsdag 9 december 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: