Speltips Midtjylland – Slavia Prag 30/9: CL-playoff igen

Simon Pålsson Publicerat: 30 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter 0-0 på bortaplan har FC Midtjylland chansen att avgöra hemma mot Slavia Prag i kvalet till Champions League den 30 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är dags för returmöte i playoff till Champions League mellan det danska mästarlaget FC Midtjylland och Slavia Prag, ett lag som vi sett allt mer i Europasammanhang på slutet, men som kanske inte är det allra mest klassiska tjeckiska laget. För många är det exempelvis Sparta Prag som gäller som huvudstadslaget nummer ett.

I dagsläget är den danska ligan rankade som nummer 13 i Europa, och man har med sina starka prestationer på senare tid verkligen visat att man är ett lag värda att räkna med i dessa sammanhang. FC Midtjylland är och förblir ett av lagen som vi ser i europeiskt cupspel, och känslan är att man byggt på sig nödvändig rutin.

Den rutinen har länge funnits hos flaggskeppet för dansk fotboll, FC Köpenhamn, men nu är känslan att den också infinner sig hos en rad andra lag. Det kommer att fortsätta gynna dansk fotboll vad det lider.

FC Midtjylland är ett av dessa lag, och från 2018 när man föll mot Malmö FF i Europa League-playoff har man bara fortsatt att ta steg och göra det bra. Just nu satsar man hårt på sin speciella fotboll, med hårt scoutade spelare och ett databaserat sätt att spela. Det har burit frukt många gånger om. Nu har man också, inte minst i egenskap av regerande danska mästare, verkligen blivit ett lag att räkna med även ute i Europa.

0-0 i första mötet

Det här är alltså returmötet i playoff och till skillnad från i Europa League-playoff är det alltså två möten som avgör vilket lag som går vidare till gruppspelet. Men märk väl att förlorande lag här får ett tröstpris i form av Europa League-gruppspel.

Efter 0-0 på tjeckisk mark är det liten fördel för FC Midtjylland, som nu ska avgöra det här på hemmaplan. Men då det är bortamålsregeln som gäller kommer alla andra oavgjorda resultat än mållöst i matchen innebära att tjeckerna går vidare.

Tänk också på att FC Midtjylland inte har fördelen av att ha publik på sin arena, även om just det inte hade spelat så stor roll i det här fallet. Det är knappast ett lag som är känt för sina intensiva supportrar. Att bara få spela på hemmaplan, och slippa resa, är en fördel nog för FC Midtjylland.

FC Midtjylland har fortsatt se solida ut i danska ligan, och samma sak gäller egentligen för Slavia Prag. Jag tror återigen på en ganska tät historia.

Under 2,5 mål spelas till 1,60 gånger såsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, onsdag 30 september 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: