Speltips Midtjylland – Young Boys 16/9: Ovisst möte

Simon Pålsson Publicerat: 14 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Midtjylland får det tufft i kvalet till Champions League när man nu spelar hemma mot Young Boys onsdagen den 16 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter dags för kval till Champions League, och även om vi bara är framme vid den tredje kvalomgången känns det på allvar som att det ska hända saker nu. MHC Arena i Herning står som värd för mötet mellan FC Midtjylland och Young Boys, och som bekant ska allt komma att avgöras i ett enda möte här.

FC Midtjylland kommer till matchen utan någon vidare form, och såg direkt klena ut i den första ligamatchen för säsongen borta mot Sönderjyske. Då förlorade man klart med 2-0 mot ett lag som i för sig har tagit fina steg på slutet. Men det måste ses som en ordentlig missräkning för FC Midtjylland.

Det går att jämföra med Young Boys som vann sitt toppmöte med FC Basel – på bortaplan – med 2-1. Det kan man inte annat än att imponeras av.

Därför känns det som att FC Midtjylland behöver göra det bra här för att ha en chans, och att man inte ska chansa eller släppa till för mycket enkelt bakåt.

Målspel i CL-kvalet

Det man ska ha med sig är att FC Midtjylland haft en stark tendens att göra det bra i kval till Champions League, och att man på sina sju senaste försök faktiskt hållit nollan i fem matcher. Det säger en del om vilken typ av fotboll man spelar.

Men som bekant är man också kända som en klubb som rekryterar väldigt specifika spelartyper, och bygger stora delar av sin fotboll på data. Det är alltså statistik och mätbara termer som lägger bakom succén från det här laget. Det måste man ta med i beräkningarna.

Det gör att man hela tiden är en ganska svår motståndare att möta, men det innebär också att man kan få det lite tuffare mot lag från andra länder.

En väsentlig poäng inför den här matchen är också att det är enkelmöten som gäller, och att det rimligen talar för laget som får spela på hemmaplan. Nu är det i för sig ingen publik på arenan, men FC Midtjylland trivs klart bättre hemma än borta.

Senast lagen spelade mot varandra var 2012 och då vann man ett varsitt möte, ologiskt nog på bortaplan. Men det var schweizarna som tog sig vidare efter att ha vunnit med totalt 3-2 sett över dessa 180 minuter kvalfotboll.

Den här gången tror vi på en tätare historia, och FC Midtjylland måste försöka täppa till. Det känns som att det är enda chansen.

Under 2,5 mål spelas till 1,77 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,87
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, onsdag 16 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: