Speltips Molde – Ferencvaros 23/9: CL-playoff

Simon Pålsson Publicerat: 22 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ferencvaros har imponerat under kvalspelet och har nu bara Molde kvar att slå ut för att nå Champions League. Det första mötet spelas den 23 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Hela det här kvalspelet, både till Europa League och Champions League, har spelats med enkelmöten som har haft det ena laget som hemmalag, och det andra laget som klar underdog på pappret då man direkt har fått spela på bortaplan i det enda mötet som ska komma att avgöra allt.

Men när vi nu är framme vid playoff är det dags att sudda ut förutsättningarna och göra det som vanligt igen. Det får fortfarande inte komma någon publik till matcherna, men det är däremot dubbelmöten som gäller. Märk väl att det här bara gäller i playoff till Champions League, eftersom man där ligger ett par steg före Europa League-kvalet vars tredje (av fyra) kvalrunda spelas först på torsdag.

Inga svenska lag finns kvar i Champions League-kvalet eftersom de regerande svenska mästarna Djurgården stod för en slätstruken insats borta mot Ferencvaros i den första rundan. Då föll man med 2-0 och visade att man på intet sätt är redo att hävda sig mot den typen av lag, i den typen av sammanhang, på bortaplan. Det blev tyvärr smärtsamt uppenbart.

Det har senare visat sig att Ferencvaros var ett bättre lag än vad många trodde, och nu ska man alltså spela playoff till gruppspelet. För motståndet står norska Molde, och bara det faktum att både ett norskt och ett danskt lag spelar playoff medan Djurgården åkte ut direkt svider. Det finns helt klart saker att jobba på i svensk fotboll.

Så vad kan man förvänta sig av mötet mellan Molde och Ferencvaros? Tänk som sagt på att detta bara är den första matchen, och att det därför inte kommer att avgöras direkt här.

En försiktigare match

Molde har på sin resa fram till playoff vunnit hemma mot finska KuPS, borta mot slovenska Celje och borta mot rutinerade Qarabag från Azerbaidjan. Det är på intet sätt en serie lag som skrämmer en till mardrömmar, men det är trots allt tre starka insatser som Molde har gjort. Att två av vinsterna kommit på bortaplan vittnar också om att man har mognat i sitt sätt att ta sig an europeiskt motstånd.

Ferencvaros å sin sida har slagit ut Djurgården, Celtic (på bortaplan!) och nu senast Dinamo Zagreb hemma. I den senaste matchen visade man att man är ett giftigt lag, men låt er inte överskatta detta lag trots allt. Ferencvaros har snarare en formtopp än att man är ett riktigt bra europeiskt motstånd. Tror jag.

Molde har bara förlorat en av sina 12 senaste matcher i dessa sammanhang och är otroligt svårslagna. Det tror vi sätter tonen på den första matchen.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 23 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: