Speltips Molde – HJK Helsingfors 2/8: Returen

Axel Sjödin Publicerat: 2 augusti 2023

Molde behöver vända ett underläge hemma mot HJK Helsinki för att lyckas avancera till nästa runda i Champions League-kvalet.

Molde - HJK Helsingfors

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är vinnaren i den här matchen som kommer att möta vinnaren mellan Häcken och KÍ Klaksvík i nästa runda och samtliga inblandade lag lär förmodligen vara väldigt nöjda med den lottningen då de lyckats undvika de värsta motståndarna i den tredje rundan. Men först ska Molde och HJK göra upp i returen på Aker Stadion.

Finländarna lyckades ta en meriterande seger med mot Molde i öppningsmötet. De tog ledningen i första halvlek och lyckades hålla 1-0-resultatet matchen igenom, trots att norrmännen tryckte på under flera perioder. Molde styrde mycket av spelet matchen igenom, men straffades av den unge Topi Keskinen som med väldig fart på egen hand sprang förbi försvararna och satte dit matchens enda mål.

HJK:s snabba omställningar med Keskinen lär fortsatt vara ett hot under onsdagens möte, då Molde är tvungna att gå framåt och ta lite risker för att kvittera mötet. Men Molde är det bättre laget sett till spelarmaterial och framgångar i Europa. Förra året nådde de som bekant till Conference League där de hamnade i samma grupp som Djurgården, medan HJK har haft mycket mer begränsade framgångar i Europakval.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Molde har börjat komma igång

Molde hade inte en särskilt bra inledning på säsongen i den norska Eliteserien, men har spelat upp sig mer och mer ju längre säsongen har gått. De är fortfarande nio poäng bakom serieledande Bodö/Glimt och det kommer inte att bli lätt att försvara sin titel, men de har åtminstone lyckats komma närmare övriga topplag efter fyra raka segrar.

HJK ligger i sin tur trea i Tipsligan, en poäng bakom både KuPS och SJK i toppen. I lördags tog de en tung seger borta mot SJK med 2-1, vilket stängde gapet till toppen något, men spelmässigt var det trots det inte särskilt övertygande. SJK var bättre sett över hela matchen, men HJK blixtrade till under fem och lyckades på så sätt få med sig segern oavsett.

Men att de har fått med sig resultat utan att spelet sett särskilt bra ut kan också vara en styrka i sig. De är tungt nederlagstippade inför returen i Norge, och hemmalaget står så lågt som omkring 1.20 gånger pengarna på 1X2-marknaden.

HJK har i alla fall visat att de inte är helt lätta att få hål på, och därmed lockar spelet på under 3 mål för 1.77 hos Bet365. Det innebär att vi får pengarna tillbaka om det blir precis tre mål, vinst om det blir färre och förlust om det blir fler.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål
Odds: 1.77
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, onsdag 2 augusti
TV: 
Stream: