Speltips Olimpija Ljubljana – Ludogorets 1/8: Spännande retur

Axel Sjödin Publicerat: 1 augusti 2023

NK Olimpija Ljubljana och Ludogorets Razgrad gör upp om en plats i Champions Leagues tredje kvalomgång.

Ljubljana - Ludogorets

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Öppningsmötet i Bulgarien slutade 1-1, och det är därmed jämna förutsättningar inför returen i den slovenska huvudstaden under tisdagskvällen. Att Olimpija Ljubljana fick med sig ett oavgjort resultat får ses som väldigt starkt då Ludogorets har varit klara favoriter till att avancera inför dubbelmötet.

De stod som sagt för en stark insats på bortaplan, men står fortsatt inför en tuff uppgift mot de bulgariska jättarna som har nått anmärkningsvärda framgångar i Europa under det senaste decenniet. Slovenerna har redan hunnit klara av ett dubbelmöte i den första kvalrundan då de slog ut lettiska Valmiera efter två raka 2-1-segrar, men kvaliteten på motståndet höjs snabbt i kvalprocessen och nu är de istället klara underdogs.

Den slovenska ligan inleddes nu i början av juli, vilket de inledde med en 1-2-förlust mot Koper. Men de studsade snabbt tillbaka med en 5-0-seger i mot nykomlingen Rogaska i den senaste omgången. En imponerande seger mot Hajduk Split under försäsongen visar också att de kan hålla stången mot tufft motstånd.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ludogorets rutin väger tungt

Ludogorets är en bulgarisk gigant som vi ofta får se i internationella turneringar där de har slagit stora europeiska klubbar vid flera tillfällen. Det var inte länge sedan de slog Roma bland annat, men det är först och främst på hemmaplan som de har skördat framgångar, vilket oroar lite inför avgörandet på bortaplan på tisdag.

Men ett lag som vann sin första inhemska titel 2012 och därefter har tagit tolv raka ligatitlar på överlägset vis lär ha gott självförtroende. De har också en helt annan rutin ute i Europa än vad Ljubljana har, och det är svårt att motivera något annat än ett favoritskap för gästerna på tisdag.

De hamnade tidigt i underläge i öppningsmatchen, men tog sig tillbaka in i matchen innan halvlek. Därefter lyckades inget av lagen prestera särskilt vassa målchanser. Ludogorets stod också för en svag första match mot Ballkani i den tidigare kvalomgången, men lyckades då vända 0-2 genom att besegra den kosovanska klubben med 4-0 i returen. Den spelades förvisso på hemmaplan, men jag tror helt enkelt att den kvalitetsskillnad och den rutin som Ludogorets besitter kommer att vara avgörande och därmed lockar spelet på den raka tvåan för 2.15 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ludogorets vinner
Odds: 2.15
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, tisdag 1 augusti
TV: 
Stream: