Speltips Olympiakos – Manchester City 25/11: Stjärnorna tillbaka

Simon Pålsson Publicerat: 25 november 2020

Manchester City vann med klara 3-0 senast och gäller som favorit när man nu möter Olympiakos i Champions League igen den 25 november 2020.

Olympiakos - Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det går inte att undgå att imponeras av den inledning på säsongen som Manchester City trots allt har lyckats mäkta med i Champions League, inte minst mot bakgrund av hur man haltar sig fram i Premier League. Det finns ett par sådana exempel runt om i Europa, där FC Barcelona kanske är det tydligaste med samma situation.

Men för Manchester City är det en klar fördel om man kan säkra sitt avancemang till slutspelet tidigt, eftersom det frigör motivation och koncentration till det inhemska ligaspelet. Det är där man behöver lägga sin mer långsiktiga kraft och det är där det snabbt blir kostsamt om man gör sämre prestationer över tid, eller kommer in i ett dåligt stim.

Under landslagsuppehållet förlängde Pep Guardiola också sitt utgående kontrakt med Manchester City, och blir klubben trogen till sommaren 2023. Det kan vara bra för klubben att veta hur man ska ta sig an kommande säsonger.

Vidare ska man ha med sig att Manchester City nu gäller som klar favorit borta mot Olympiakos, rimligen ett lag man ska vara bättre än.

Men Olympiakos är ganska bra på hemmaplan, och är det någonstans man tar sina poäng ute i Europa är det hemma i Grekland. Men kanske inte mot Manchester City, som man alltså föll med hela 3-0 mot på bortaplan i den senaste rundan.

Manchester City är för bra

Olympiakos har inte den bredaste truppen och när det då kommer in problem med corona i laget kan det få ganska tunga konsekvenser snabbt. Mathieu Valbuena är dock skadad och kan av den anledningen inte spela matchen, men när det kommer till Youseff El-Arabi, Ahmed Hassan Mahgoub och Vasilis Sourlis är det coronasmitta som är anledningen till att spelarna står över här.

Det finns därutöver ett antal osäkra spelare, José Holebas, Ruben Vinagre och Bruma, men det är spelare som testas närmare inpå matchstart för att se om de kan tänkas vara med då.

Oleksandr Zinechenko, Benjamin Mendy, Fernandinho och Nathan Aké är spelarna som ser ut att kunna missa för bortalaget. Men det som är glädjande för bortalaget är att Sergio Aguero bland annat är tillbaka och att det i övrigt inte finns några offensiva tapp. Aymeric Laporte är äntligen tillbaka i spel och har gjort det bra sista veckorna, även om laget hackar sig fram en aning.

Efter att ha haft svårt att få det att lossna är det nu ett Manchester City som gärna sätter någon form av spik i kistan här. En vinst räcker för att man ska vara helt säkra på slutspel i Champions League. Då kan man helt och fullt fokusera på Premier League under resten av hösten. Det vill man nog gärna.

Manchester City -1,25 (asian handicap) spelas till 1,67 gånger smeten hos CampoBet. Det bör man kunna lösa med flera tunga pjäser tillbaka i sin offensiv.

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,25 (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:55, onsdag 25 november 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: