Speltips Olympiakos – Marseille 21/10: Nyckelmöte

Simon Pålsson Publicerat: 21 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

För att ha bra slagläge i den här gruppen behöver Olympiakos och Marseille båda gå för tre poäng onsdagen den 21 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det går att säga en hel del om den här gruppen, men låt oss konstatera att Olympiakos och Marseille på intet sätt har haft turen att hamna i en lätt grupp. I övrigt består nämligen den här Champions League-gruppen av Manchester City och FC Porto.

Det krävs ingen högskoleutbildning för att inse att Olympiakos och Marseille därför behöver ta poängen man kan – när man kan ta dem. Alltså är det hög tid att göra en bra prestation direkt i premiären för att inte halka efter.

Vad man också ska med sig inför matchen är att Olympiakos ofta är ett svårslaget lag i Champions League, och inte minst på hemmaplan har grekerna en förmåga att göra bra resultat. Om vi ser till deras tre senaste matcher i CL-sammanhang står man på tre raka hållna nollor. Den typen av statistik är ingen slump.

Egentligen tycker jag inte heller att det är en slump att Marseille nu har svindlande nio (!) raka förluster när man har spelat i Champions League. I samtliga nio förlustmatcher har man också släppt in minst två mål. Det har bevisligen varit svårt för deras del att ställa om för att spela ute i Europa, även om det inte varit lika mycket av den varan på senare tid.

Stjärnor i båda lagen

Mathieu Valbuena var under många säsonger en framstående spelare i den franska storklubben Marseille, och hade inte minst en stark ställning hos supportrarna. Men numera har han bränt sina broar efter att både lämnat klubben, men också spelat för rivalerna Lyon.

Men märk väl att Mathieu Valbuena förmodligen kommer att gå in i den här matchen oerhört taggad, och att han därigenom mycket väl kan stå för en imponerande prestation mot sitt tidigare lag. Den typen av insatser har vi verkligen sett tidigare.

För bortalaget Marseille är det som bekant Dimitri Payet som är den stora stjärnan som ska leda det här laget. Han var väldigt nära att skriva på för FC Barcelona under sommaren, men fortsatte till slut i Ligue 1. I det inhemska ligaspelet är han för övrigt avstängd, men ute i Europa är anfallaren (eller möjligen den offensive mittfältaren) tillgänglig för spel.

Båda lagen visar en lovande form i ligaspelet och jag har svårt att tro på annat än en riktig tät historia här.

X (oavgjort) spelas till 3,35 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,35
Bolag: Casumo
Spelstopp: 21:00, onsdag 21 oktober 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: