Speltips Omonia Nicosia – Olympiakos 29/9: Fördel grekerna

Simon Pålsson Publicerat: 29 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Olympiakos har allting i egna händer inför returen mot Omonia Nicosia i CL-playoff, där det andra mötet spelas på Cypern den 29 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är ett tufft utgångsläge som nu gäller för Omonia Nicosia inför returen mot Olympiakos, ett rutinerat lag i dessa sammanhang, i kvalspelet till Champions League. Det vinnande laget kommer att gå till gruppspelet, medan förlorande lag i stället får spela i Europa League den här säsongen. Ett fullt okej tröstpris ska väl sägas.

Omonia Nicosia är inte det allra mest sprudlande laget, och när man har spelat mot lite svårare motståndare har man hela tiden försökt spela en mer defensivt inriktad fotboll och försöka vinna sina matcher på det viset. Det har visat sig ganska framgångsrikt, även om man nu faktiskt står på sju raka matcher utan vinst i Champions League-kval.

Då ska ändå sägas att Omonia Nicosia i förra omgången lyckades ta sig vidare efter att ha vunnit mot Röda Stjärnan efter ordinarie tid. Det var såklart en stor fördel att man spelade på hemmaplan, och man hade lite flyt med sig under matchens gång, men att slå ut ett lag som förra säsongen imponerade stort i gruppspelet är och förblir en fjäder i hatten för Omonia Nicosia.

Men huruvida det verkligen spelar någon roll nu låter vi vara osagt, eftersom Omonia Nicosia såg till att förlora med 2-0 i det första mötet med Olympiakos. Det gör en otrolig uppförsbacke inför returen, som man nu måste vinna och helst undvika att släppa in mål i. Ett mål för grekerna tvingar nämligen fram Omonia Nicosia ytterligare, eftersom man då måste göra fyra för att ta sig vidare. Och ser vi till hur deras matcher i kvalspel brukar se ut är under 2,5 mål ett gångbart spel. Det har i CL-kvalsammanhang gått hem i sex av de sju senaste försöken.

Grekerna går på knock

Rent statistiskt är det här en ordentlig uppförsbacke för Omonia Nicosia, som i egenskap av vändande bortalag som nu ska försöka vända på 2-0 från det första mötet verkligen sitter djupt ner i skiten. Det är sällan som vi får se dessa vändningar, och utan publiken som draghjälp lär det bli ännu tuffare för Omonia Nicosia.

Då ska man också ha med sig att Olympiakos är synnerligen rutinerade i dessa sammanhang, och att man har samlat på sig erfarenhet från flera års kvalspel. Det är ett lag som har siktet inställt på Champions League – och som bara ska till gruppspelet.

Samtidigt måste Omonia Nicosia göra mål och det lär i sin tur öppna upp matchen ordentligt. Därför är ett målspel nära till hands på förhand.

Båda lagen göra mål spelas till 1,95 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 29 september 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: