Speltips Panathinaikos – Dnipro-1 1/8: Framåtlutat

Axel Sjödin Publicerat: 1 augusti 2023

Grekiska Panathinaikos har ett bra läge inför returen mot ukrainska Dnipro-1 i Champions League-kvalet.

Panathinaikos - Dnipro-1

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Panathinaikos fick med sig ett drömresultat i öppningsmötet då de vann med 3-1 och får avsluta dubbelmötet framför hemmapubliken på Apostolos Nikolaidis-stadion. Dnipro-1 hade inte fördelen av att spela på hemmaplan i det första mötet på grund av kriget i Ukraina, istället spelades mötet på neutral mark i Slovakien.

Panathinaikos har ena foten i den tredje kvalrundan efter att tidigt ha tagit ledningen i öppningsmötet. De lyckades faktiskt gå upp i en tremålsledning i andra halvlek innan Dnipro kunde svara och förbättra sina chanser något genom en reducering i den 90:e minuten.

Det är ingen hemlighet att den ukrainska ligan har tappat en del i kvalitet på grund av kriget, men landets klubbar har fortsatt att prestera på en oväntat hög nivå ute i Europa trots allt. Dnipro-1 slutade tvåa bakom Sjachtar Donetsk i den inhemska ligan under fjolåret, mycket tack vare deras stora anfallsstjärna Artem Dovbyk som hade nära på dubbelt så många mål som tvåan i skytteligan den senaste säsongen.

Men bakom Dovbyk består truppen mestadels av landsmän som inte är nära hans nivå. Spelare för spelare så har Panathinaikos ett betydligt mer stabilt truppbygge, vilket också syntes i det första mötet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Panathinaikos har sett bra ut under försäsongen

Hemmalaget kommer att ha ett fint publikstöd i ryggen då de ska spela av 90 minuter utan att förlora med två mål eller fler. I öppningsmötet lyckades de stänga ned Dovbyk ganska bra och fortsätter de på inslagen väg så ska de kunna nå nästa kvalrunda utan några större bekymmer.

Även Panathinaikos slutade på andraplats i ligaspelet i fjol, då de var fem poäng bakom AEK Aten i tabellen. Den grekiska säsongen har ännu inte inletts, och det är åtminstone tre veckor kvar innan Panathinaikos spelar sin första match mot Atromitos. De har i alla fall spelat en hel del träningsmatcher inför Champions League-kvalet och har sett någorlunda bra ut mot ganska tufft motstånd. De känns bättre förberedda än Dnipro-1, som inte heller spelat sin första match ännu, trots att den ukrainska ligan drog igång nu i helgen.

Ukrainarna har ett framtungt lag och kommer att behöva gå just framåt för att ha någon som helst chans att avancera. Det bäddar för kontringar från Panathinaikos del och jag tror att vi förmodligen kan få se en del mål även här, precis som i det första mötet. För 1.80 gånger pengarna hos Bet365 spelar vi därmed på att det blir över 2,5 mål i matchen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:30, tisdag 1 augusti
TV: 
Stream: