Speltips Porto – AC Milan 19/10: Fokus på Zlatan

Simon Pålsson Publicerat: 19 oktober 2021

AC Milan har två raka förluster och måste vinna borta mot FC Porto för att drömmen om åttondelsfinal inte ska dö i gruppspelet.

FC Porto - AC Milan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är många som menar på att det vi nu bevittnar utan tvekan är den allra sista säsong på den högsta nivån som Zlatan Ibrahimovic kommer att spela. Det skulle i så fall innebära att det här är den sista chansen som anfallaren har att vinna Champions League.

Bisarrt nog har Zlatan Ibrahimovic aldrig vunnit Champions League, och har i ärlighetens namn inte varit särskilt nära mer än någon enstaka gång, och då han inte heller har vunnit något med landslaget värt att nämna här diskvalificeras han snabbt i mångas ögon när man ska prata om världens bästa spelare genom historien.

Det är kanske ingenting som rimmar med hans självbild, men nog är det svårt att komma undan detta faktum? Då har Zlatan Ibrahimovic ändå spelat i flera av världens absolut största klubbar under sin karriär.

Hur som helst är Zlatan Ibrahimovic nu tillbaka på allvar för AC Milan och i helgen fick anfallaren hoppa in när man vände och vann hemma mot Hellas Verona. Svensken hade precis kommit in när 3-2-målet kom, men han var aldrig inblandad i några större farligheter. Däremot är det positivt för laget att han är tillbaka.

AC Milan är nämligen väldigt illa ute i Champions League-gruppspelet efter två raka förluster, mot Atletico Madrid och Liverpool. Det är en extremt tuff grupp man har hamnat i, men det gör också att man måste vinna sina matcher mot det fjärde laget. I det här fallet FC Porto.

AC Milan får förstärkning av Zlatan Ibrahimovic nu och med tanke på det jag nämnde tidigare har jag svårt att se någon annan spelare i hela den här turneringen som hellre vinner Champions League än vad han gör. Det i sig bör betyda en ännu större förstärkning än vanligt för AC Milan när han nu är tillbaka.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Porto bör vara svårslagna

Inför matchen mot Liverpool argumenterade jag för att FC Porto är ett väldigt svårslaget lag och jag såg framför mig hur man skulle kunna hålla nere siffrorna eller rent av ta poäng mot Liverpool. Men oj så fel jag fick den gången.

FC Porto åkte på stordäng och föll med hela 5-1 efter en riktigt svag insats på hemmaplan. Däremot har man ett kryss med sig från matchen mot Altetico Madrid i den spanska huvudstaden.

Därför är portugiserna nu steget före AC Milan i kampen om tredjeplatsen, även om båda lagen drömmer om att sluta tvåa och nå åttondelsfinal. Men det lag som vill ta upp den kampen behöver ta minst fyra poäng i dessa inbördes möten som nu väntar. Förmodligen behövs alla sex poängen.

Det i sig talar för mål i den här matchen, även om AC Milan kommer med en sargad trupp. Ante Rebic skadade sig i helgen och kan inte spela. Det kan inte heller viktige Franck Kessie som är avstängd. Som om det inte vore nog med det är defensiven också skavd, med Mike Maignan borta med skada. Målvakten kommer alltså inte till spel.

Thoe Hernandez och Brahim Diaz har testats positivt för corona och kommer inte heller till spel. Tiemoué Bkayoko och Alessandro Florenzi är också utanför laget. Tunga, tunga tapp.

FC Porto har ett antal spelare lite tveksamma här, men hur som hels tycker jag att AC Milan har en ganska okej startelva. Längst fram finns Zlatan Ibrahimovic och han lär behövas.

Zlatan Ibrahimovic gör mål i matchen spelas till 2.45 gånger insatsen hos Expekt. Jag tror att han är så extremt taggad att han ser till att göra mål här.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Zlatan Ibrahimovic gör mål
Odds: 2.45
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 19 oktober 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: