Speltips Porto – Chelsea 7/4: Målspelet

Simon Pålsson Publicerat: 7 april 2021

Kvartsfinal i Champions League och vi rekar med odds inför mötet mellan FC Porto och Chelsea onsdagen den 7 april 2021.

FC Porto - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en lång och tråkig väntan, men det som nu väntar runt om i Europa är utan tvekan den roligaste delen på säsongen, med massvis av intressanta matcher i ligaspelet, och såklart extremt relevanta matcher ute i Europa.

I Champions League är vi nu framme vid kvartsfinaler och för många är det intensiva, tuffa matcher som väntar. Men på pappret råder det ingen tvekan om att det är Chelsea som har dragit drömlotten.

FC Porto är ett lag som man ska slå över två matcher och med rådande form ska det mycket till för att Thomas Tuchel inte spelar semifinal med sitt lag senare i vår. Det här är helt enkelt en match man ska vinna. Det vore konstigt annars.

Med det sagt imponerade FC Porto stort mot Juventus i förra rundan och är ett svårslaget, organiserat lag. Men man saknar spetsen och man saknar även bredden som kan behövas för att vinna mot Chelsea.

FC Porto är annars ett bra lag, om än inte på samma nivå som Chelsea. Därför känns det som att det över två matcher ska vara stor fördel engelsmännen och att det första mötet kanske blir jämnare, inte minst för att det spelas i Portugal.

Odds i Champions League

FC Porto stod för en fin skräll i den senaste slutspelsrundan, men då hade man också hela sin besättning med i matcherna. Nu är det klart sämre förutsättningar inför mötena med Chelsea och kanske blir det här en faktor som påverkar för mycket för portugisernas del?

FC Porto kommer till spel utan två avstängda spelare i det första mötet, det ack så viktiga mötet på hemmaplan. Det är här som portugiserna behöver lägga grunden för hela dubbelmötet, men det får man göra utan Sergio Oliviera och Mehdi Taremi. När det kommer till skador blir det inget spel för varken Mouamed Mbaye eller Ivan Marcano.

En annan aspekt är att Malang Sarr inte får spela, då det är stipulerat i lånedealen att han inte får vara med mot Chelsea.

Ett par tunga tapp för FC Porto alltså, men i bortalaget Chelsea ser det bättre ut. Visst blir man ett bättre lag med N’Golo Kanté, som nu är skadad, men i mina ögon behöver man inte gråta floder för att en spelare som Christian Pulisic inte är med. Han är knappast aktuell ändå.

En del spänning finns också i backlinjen där Antonio Rudiger bråkat på en träning i veckan och möjligen petas. Men alternativen är inte supermånga längst bak, så möjligtvis är det här någonting som man undviker när Thiago Silva inte riktigt är i fullt slag än.

Under 2,5 mål spelas till 1,69 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,69
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, onsdag 7 april 2021
Tv-kanal: viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo