Speltips Porto – Manchester City 1/12: Vilka vinner gruppen?

Simon Pålsson Publicerat: 1 december 2020

Det är gruppvinsten som ligger i potten inför matchen mellan FC Porto och Manchester City tisdagen den 1 december 2020.

FC Porto - Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


FC Porto behöver bara en poäng för att säkra sitt avancemang till slutspelet och det är såklart precis det man önskar inför den här omgången. Men det finns också en reell möjlighet att vinna gruppen, men då skulle jag tro att man behöver slå Manchester City i den här matchen. I den näst sista omgången av gruppspelsfasen.

För Manchester City är redan klara för slutspelet och har lämnat övriga lag i gruppen på behändigt avstånd tack vare fyra vinster. Det får man ta och imponeras av. Möjligen blir det än mer imponerande av att man faktiskt snubblat sig fram en hel del i Premier League?

Det blir alltid en fråga om motivation när man som lag redan är klara för slutspelet, men det finns en heder i att ta alla matcher på fullt allvar. Det måste man också vara noga med.

Däremot har Manchester City viktigare matcher, rent sportsligt, i Premier League. Det vore inte konstigt om lite mer av fokus, lite mer av motivationen, låg på det inhemska ligaspelet i det här läget. Men med det sagt går man nog gärna obesegrade genom gruppspelet.

Med allt det här sagt känns det nästan som att ett kryss ligger nära till hands, ett resultat som båda lagen borde vara ganska bekväma med.

Ingen sprudlande fest

Manchester City ser ut att formera ett starkare lag i den här matchen än vad man gjorde i ligan, då både Kyle Walker och Kevin De Bruyne stod vid sidan om. Det betyder alltså att man tar matchen på stort allvar och att man ogärna tappar den där gruppvinsten. Den kan som sagt ge väsentligt enklare lottning i åttondelsfinalen.

Nathan Aké och Sergio Aguero står dock som osäkra kort, och jag kan inte tänka mig att man tar några risker med dessa spelare.

FC Porto får klara sig utan Marko Grujic som är avstängd efter sitt onödiga röda kort senast. Mouhamed Mbaye och Ivan Marcano står på skadelsitan, medan Pepe är lite tveksam. Det vore ett ordentligt tapp att sakna sin bästa mittback här.

Manchester City vinner spelas till 1,70 gånger smeten hos 888sport.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner
Odds: 1,70
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, tisdag 1 december 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: