Speltips PSG – Barcelona 10/3: Returmötet

Simon Pålsson Publicerat: 10 mars 2021

Det är returmöte i åttondelsfinalen i Champions League mellan Paris Saint-Germain och FC Barcelona onsdagen den 10 mars 2021.

Paris Saint-Germain vs FC Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går inte att beteckna som någonting annat än en rejäl käftsmäll som FC Barcelona åkte på i det första mötet med Paris Saint-Germain, där man trots att man stod som hemmalag åkte på en förlust med hela 1-4. Fyra insläppta mål i en hemmamatch bådar aldrig gott.

Paris Saint-Germain sitter nu ordentligt i förarsätet inför returen och då spelade man ändå utan sin stora stjärna Neymar i den första matchen. Det känns med andra ord som att Paris Saint-Germain under Mauricio Pochettino bara har börjat. Vem ska kunna stoppa det här laget?

För att FC Barcelona ska kunna bli det slutgiltiga hindret krävs att den katalanska storklubben gör minst fyra (!) mål i Paris. Paris Saint-Germain har fyra bortamål med sig från det första mötet och sitter väldigt bekvämt i båten. Ett mål framåt gör i för sig inte så mycket för just Paris Saint-Germain här, då måste FC Barcelona fortfarande gör fyra mål för att ta det till förlängning, men det viktiga är mest att hålla tätt.

Samtidigt är Paris Saint-Germain ett urstarkt kontringslag och FC Barcelona måste gå stenhårt från första sekund. Någonting annat vore direkt dumt. Det kommer att öppna upp för Paris Saint-Germain redan i den första halvleken.

Genom åren har vi sett en hel del galna vändningar i Champions League och det är klart att kapaciteten finns i FC Barcelona för att göra fyra mål borta mot Paris Saint-Germain. Det är trots allt inte världens allra bästa defensiv som man möter i den här matchen.

Dagens bästa speltips Champions League

Paris Saint-Germain stod för ett riktigt bra första möte i den här åttondelsfinalen och det ska förmodligen väldigt mycket till för att det här inte ska sluta med avancemang, inte minst sedan man har fått tillbaka ett par av spelarna som tidigare varit borta.

Neymar är allt närmare att kunna spela igen, men kanske vore det dumt att riskera brassen redan i den här matchen? Angel Di Maria däremot kommer att kunna spela igen efter att ha haft en skada. Det lär behövas med tanke på att Moise Kean är smittad med corona och därmed varken kan eller får spela matchen.

Colin Dagba och Alessandro Florenzi är båda osäkra till spel, medan Juan Bernat fortfarande står utanför matchtrupperna för PSG. Inte heller det ska spela någon större roll.

I FC Barcelona är det ett väsentligt större problem att Philippe Coutinho, Ansu Fati, Gerard Pique, Ronald Araujo och Sergi Roberto inte kan spela den här matchen. Man har uppenbara problem med skador på nyckelspelare och någon ljusning verkar inte finnas i sikte. Jordi Alba är dessutom tveksam till spel här, som om det inte vore nog med alla skador sedan tidigare.

Det återstår att se om det här mötet är helt dött, men vad vi vet är att FC Barcelona måste gå extremt offensivt. Formen på slutet indikerar trots allt att man kan ställa till det en del.

Båda lagen göra mål (första halvlek) spelas till hela 3,40 gånger såsen hos William Hill. Det kan bli åk av direkt.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål (första halvlek)
Odds: 3,40
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, onsdag 10 mars 2021
TV:  viasatxtra logotvsex logo
Stream:  viaplay logo